Molenakker 52

Energiezuinig, hagelnieuw en vrijstaand wonen in een landelijke omgeving met een weids uitzicht. 

Dit huis gemist?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief voor een overzicht van ons aanbod.

De nieuwsbriefDe woning

Molenakker 52 wordt momenteel gebouwd en we verwachten dat je er rond de jaarwisseling kunt gaan wonen. Dan woon je in een nieuw gebouwd huis dat helemaal voldoet aan de eisen van deze tijd. Het huis is zeer goed geïsoleerd, er is overal driedubbel glas aanwezig en het gehele huis wordt verwarmd door een warmtepomp met vloerverwarming. Zowel de begane grond en de eerste verdieping hebben vloerverwarming. Zo woon je zeer comfortabel en hoef jij je geen zorgen te maken over de ontwikkeling van de gasprijs. Bij MKLRS. noemen we dat dan ook zorgeloos wonen. 

Het vrijstaande huis is niet alleen energiezuinig én zorgeloos. Het is straks ook nog helemaal nieuw, er heeft nog niemand in gewoond. Dit betekent dat jij zelf nog jouw keuzes kunt maken voor de keukenopstelling (voorbereiding kookeiland reeds aanwezig), het sanitair en de wand- en vloerafwerking. Dat is wat we bij MKLRS. hagelnieuw noemen. De woning en de tuin kun jij nog helemaal naar jouw eigen smaak afwerken. 

Om de woning nóg energiezuiniger te maken, is het goed om te weten dat de eigenaar de buitenunit van de warmtepomp niet op het platte dak van het huis laat plaatsen. Zo blijft dit dak vrij voor het plaatsen van zonnepanelen en kun jij van een A+++ huis zelfs een Energieplus huis maken. Jouw huis wekt dan meer energie op dan dat het nodig heeft! Met het restant van de energie kun je dan bijvoorbeeld een elektrische auto opladen. Het platte dak biedt ruimte voor de plaatsing van circa 20 zonnepanelen. 

Om het huis meer comfortabel te maken, heeft de eigenaar de aannemer onder andere opdracht gegeven om het huis te voorzien van openslaande tuindeuren aan de achterkant. Maar er is ook opdracht gegeven om de garage te verbreden en te voorzien van een elektrisch bedienbare sectionaal poort. De garage is hierdoor een extra grote bergruimte voor onder meer de auto en fietsen. Maar er is meer. Zo heeft de grootste slaapkamer al een voorbereiding voor het plaatsen van een airco-installatie en zijn er ook al voorbereidingen getroffen om camerabeveiliging aan te leggen aan de buitenkant van het huis. Om het huis aan de binnenkant nog mooier te maken heeft de aannemer ook al opdracht gekregen om alle naden in de plafonds dicht te zetten en binnendeuren zonder bovenlichten te plaatsen. Het zijn kleine details, maar wel details die het verschil kunnen maken tussen mooi en echt mooi. 

Molenakker 52 maakt onderdeel uit van een kleinschalig nieuwbouwplan van 8 vrijstaande moderne woningen met diverse indelingen. Het woningtype dat MKLRS. nu te koop aanbiedt wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van een grote leefkeuken aan de voorkant van de woning, een nog ruimere woonkamer aan de achterkant van de woning en vanuit beide vertrekken heerlijk veel zicht op de voor- en achtertuin. 


Kerngegevens

Aantal slaapkamers
Perceeloppervlakte
623 m2 
Woonoppervlakte
160 m2 
Overige ruimte
27 m2 
Inhoud
687 m3 
Ligging tuin
Westen 
Buitenruimte
Tuin rondom 
Bouwjaar
2023 

De indeling en afwerking

Algemeen
Molenakker 52 heeft een A+++ energielabel. Het zeer goede energielabel komt onder meer tot stand door de vloerisolatie, de spouwmuurisolatie en de dakisolatie. Alle kozijnen worden uitgevoerd in hardhout met driedubbel glas en de gehele woning wordt voorzien van lage temperatuurverwarming. Deze verwarming (vloerverwaming) wordt aangestuurd door een warmtepompinstallatie. Dit betekent dat je geen gasaansluiting meer in huis hebt en per ruimte een thermostaat hebt om de warmte te regelen. Omdat de woning zeer goed geïsoleerd wordt, is het natuurlijk ook belangrijk dat het huis goed geventileerd wordt. Hiervoor is een gebalanceerd ventilatiesysteem met warmteterugwinning voorzien.

BEGANE GROND
Entree met toiletruimte (11m2) 
Opvallend aan de entree is de grote hoeveelheid glas. Aan de voor- én zijkant zijn door de architect peilkozijnen ontworpen die in de hal straks voor een zeer fraaie lichtinval zullen zorgen. Peilkozijnen zijn kozijnen die van plafond tot aan de grond reiken en geheel worden voorzien van glas. Door de grote hoeveelheid glas is de ruimte zeer licht en heb je als bewoner ook mooie zichtlijnen naar de buitenzijde toe. Ook in de eetkamer / leefkeuken zijn peilkozijnen ontworpen.  

In de hal zijn de toiletruimte (casco-oplevering met voorbereiding voor zwevend toilet en fontein) en de meterkast gesitueerd. 

Woonkamer (46m2) 
Vanuit de hal stap je een zeer ruime woonkamer in. Met een totaal oppervlakte van 46m2 (incl. trapkast van circa 3m2) heb je hier alle ruimte voor een grote zithoek en lekker grote meubels. Ook in de woonkamer is weer nagedacht over goed zicht naar buiten. De achtergevel bestaat voor meer dan 75% uit glas van plafond tot aan de vloer. Zo kijk je straks vanuit de bank niet alleen naar de TV, maar heb je ook een perfect zicht op jouw tuin en de achtergelegen weilanden. In de achtergevel zijn openslaande tuindeuren voorzien. Vanuit de woonkamer stap je ook de geïsoleerde garage in. Zo kom je droog in en uit jouw auto (met boodschappen of voor jouw werk).

Leefkeuken / eetkamer (28m2)
De leefkeuken aan de voorkant van het huis valt door twee dingen op: zijn ruimte om lekker lang met iedereen te kunnen koken en tafelen en het zicht naar de voor- en achterzijde. Door de 3 grote raampartijen met peilkozijnen kijk je mooi aan alle kanten van het huis weg. Je ziet wat er op straat gebeurd, maar je kijkt ook mooi de tuin aan de achterkant in. Een heerlijke ruimte voor lange middagen en gezellige avonden. De keuken wordt ook casco opgeleverd. Zo kun jij een keuken naar eigen smaak en inzicht laten plaatsen. 

Garage / berging (27m2) 
We schreven al dat de garage verbreed wordt uitgevoerd. Door zijn breedte van 4,50 meter heb je voldoende ruimte voor jouw auto en kun je ook nog fietsen of extra apparatuur kwijt. In de garage is ook de opstelplaats voor de warmtepomp en het ventilatiesysteem. In de achtergevel van de garage is een loopdeur aanwezig zodat je ook vanuit de tuin de garage in kan en vice versa. 

Tuin 
Een heerlijke zonligging en een heerlijk vrije ligging met weids uitzicht. De tuin ligt op het westen en dit betekent dat je in de avond de zon vanuit jouw tuin ziet ondergaan. Maar dat is niet alles. De tuin grenst aan de achterkant aan een wadi en aan weilanden van een boer. Een wadi is een "water afvoer drainage en infiltratie", een groene greppel die regenwater bergt, zuivert en infiltreert. Hierdoor heb je dus een vrij uitzicht en geen buren direct achter jouw huis en tuin.  

Ook heeft Molenakker links van het huis een vrije achterom naar de achtertuin. 

EERSTE VERDIEPING
Bovenhal (7m2)
Een ruime hal met toegang tot drie slaapkamers, de badkamer en een grote bergruimte. 

Slaapkamer I (16m2) 
De ruimste van de drie ruime slaapkamers ligt aan de linkerachterzijde. Dit is ook de kamer die een voorbereiding heeft voor de plaatsing van een airconditioning. Mocht nu na een hete zomer blijken dat deze slaapkamer ondanks de isolatie toch warm wordt, dan kun je hier altijd een airco laten plaatsen. In de slaapkamer is een draai-kiepraam aanwezig. 

Slaapkamer II (12m)
Met een diepte van meer dan 4 meter en een breedte van bijna 3 meter is dit een fraaie kamer voor de kinderen of logées. Een ruime kamer met zicht op de achtertuin en de weilanden achter het huis. Slaapkamer II heeft ook een draai-kiepraam. 

Slaapkamer III (11m2) 
De slaapkamer aan de voorkant is met 11m2 zeker geen kleine slaapkamer. Hier heb je ook alle ruimte om te slapen, studeren en werken. Ook deze slaapkamer heeft net zoals slaapkamer I een breed raam met een gedeelte vaste ramen en één draai-kiepraam.

Badkamer (9m2)
De badkamer wordt casco opgeleverd waardoor jij ook hier jouw eigen keuzes kunt maken. Er is in ieder geval genoeg ruimte voor een dubbele wastafel, een zwevend toilet en een grote inloopdouche. Maar wat er uiteindelijk in komt is helemaal jouw keuze. Wat wij bij MKLRS. een echte plus aan deze badkamer vinden, is de aanwezigheid van een draai-kiepraam. Dan heb je niet alleen daglicht in de badkamer, je kunt ook nog lekker een raampje openzetten om te ventileren. 

Bergruimte (8m2)
Ook de bergruimte is een lichte ruimte. Want anders dan de naam doet vermoeden heb je ook in deze ruimte een raam (draai-kiep) voor daglicht. Meestal heeft een bergruimte geen raam, maar de berging bij Molenakker 52 wel. Wel zo handig als je hier de was wilt doen of even de was wilt gaan strijken. In de bergruimte is ook de opstelplaats voor de wasmachine en de wasdroger voorzien.

Overige gegevens

Vraagprijs
€ 575.000,- k.k. 
Onderhoud
Zeer goed / nieuwstaat 
Bijgebouwen
Niet van toepassing 
Bestemming
Wonen. 
Oplevering
Verwachte oplevering medio jaarwisseling 2023 - 2024 
Status
Verkocht 
Servicekosten
Niet van toepassing. 
Energielabel
Energielabel A+++ 

Voorzieningen

ASENRAY: LANDELIJK WONEN MET DE HELE STAD OP FIETSAFSTAND, DE NATUUR OP LOOPAFSTAND EN DE BELANGRIJKSTE WEGEN OM DE HOEK. 
In Asenray woon je in een voormalig kerkdorp dat omringd wordt door weilanden en natuur. Dit betekent dat je hier rustig kunt wonen, net buiten de hectiek van de stad. Je wandelt zo de natuur van Nationaal Park de Meinweg in, of je fietst lekker langs de weilanden waar koeien en paarden staan. Het kleine nieuwbouwplan wordt aan de rand van Asenray gerealiseerd wat er voor zorgt dat je alleen bestemmingsverkeer in de straat krijgt. Kinderen kunnen hier nog veilig buiten spelen en op ontdekking gaan in de natuur. 

Voor gezinnen met kinderen biedt Asenray nog wel meer. Want Roermonds meest populaire kinderdagverblijf De Beestenboel ligt hier letterlijk om de hoek. Het kinderdagverblijf met naschoolse opvang en een peuterspeelgroep heeft de beleving van de natuur als uitgangspunt. Vanuit hier trekken dagelijks groepjes met kinderen de omliggende bossen in, gaan ze de koeien bezoeken op een boerderij in de buurt en spelen ze als het even kan zo veel als mogelijk buiten. 

Als je soms graag even de hectiek van de stad zoekt, is het goed om te weten dat deze niet ver weg ligt. Het Retail Park, de Huis-en-Tuin-boulevard en een uitgebreid sportpark liggen op fietsafstand.  Daarmee heb je drie supermarkten (Aldi, Lidl en Albert Heijn XL), veel sportclubs (voetbal, atletiek, korfbal, tennis en zwemmen) en winkels zoals Kwantum, Praxis, Gamma, Intertoys XL, Xenos en Media Markt op minder dan 10 minuten fietsafstand liggen. Je woont hier dus heel centraal ten opzichte van alle voorzieningen. 

Maar ook als je veel onderweg bent, dan is het goed om te weten dat de belangrijkste wegen in Midden-Limburg allemaal om de hoek liggen. De autosnelweg A73 (Maasbracht - Venlo - Nijmegen), met directe aansluiting op de autosnelweg A2 (Amsterdam - Maastricht) en de autoweg N280 (Roermond - Weert) met een directe aansluiting op de BAB51 (Düsseldorf / Düsseldorf Airport). Steden zoals Venlo (ongeveer 15 autominuten), Sittard (ongeveer 20 autominuten) en Heerlen, Maastricht en Eindhoven (ongeveer 35 minuten) zijn hierdoor goed bereikbaar. 


Locatie

Lifestyle

 De buren
Genieters van ruimte en groen: je woont hier omdat je graag wat ruimte en rust hebt.
 Wat mag je verwachten
Een hagelnieuw huis dat je nog naar eigen smaak kunt afwerken.
 Wat hoef je niet te verwachten
Geen dynamiek om je heen, geen druk nachtleven.
 De markt
Betaalbaar: Asenray is nog een betaalbaar stukje Roermond. Eigenlijk merkwaardig gezien zijn ligging in de natuur maar dichtbij de stad.
 Lifestyle
Je bent veel onderweg, maar zoekt op zijn tijd ook de rust voor jezelf.
 Je wordt verliefd op
Het uitzicht aan de achterkant! Heerlijk vrij.

Deel deze woning