Hondsbergje 7

Hét mooiste plekje aan het water tussen Roermond en Herten.

Dit huis gemist?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief voor een overzicht van ons aanbod.

De nieuwsbriefDe woning

Hondsbergje 7 heeft héél veel dat je graag wilt hebben: een zeer ruime tuin, een hogere ligging met uitzicht over de jachthaven én een klein natuur-/wandelgebiedje, een verkeersluwe woonstraat, temidden tussen de kern van Herten en de binnenstad van Roermond én een zeer groot woonoppervlakte. Daarom vinden we dit bij MKLRS. het mooiste plekje dat momenteel in Roermond te koop is. 

Wonen aan het Hondsbergje betekent dat je woont aan een klein natuurgebiedje dat direct grenst aan de Maas en de jachthaven (Roermond City Marina). Je ziet hier de hele dag boten, wandelaars, planten en dieren. Een mooier uitzicht kun je je haast niet voorstellen zo dichtbij de stad. 

Wonen aan het Hondsbergje betekent ook dat jouw huis een stukje hoger ligt dan de straat. Geen van de huizen aan het Hondsbergje grenst direct aan de straat. Alle huizen liggen een stuk hoger dan de straat, maar ook hoger dan de dijk die Herten en Roermond beschermt tegen hoogwater. Omdat je hoger woont merk je dan ook bijna niet dat de straat bijna alleen maar gebruikt wordt door fietsers en scooters. Je komt hier met de auto niet, tenzij je hier moet zijn. 

Wonen aan Hondsbergje 7 betekent vervolgens ook nog dat je het grootste perceel van de straat en misschien wel de directe omgeving hebt. We hebben géén huis kunnen ontdekken met een grotere tuin aan het Hondsbergje of de omliggende straten Hertenerweg, Wilhelminastraat, Roermondsestraat of Rosslag. 
Bij MKLRS. vinden wij de plek (nog) mooier dan de bouwkavels aan Ooldergaard of de nieuwbouwwoningen in Oolderveste Aan het Water. Want je kijkt hier wel uit over de jachthaven, ligt dichtbij de stad en je hebt de mogelijkheden en ruimte om hier jouw eigen huis en tuin te (laten) realiseren en in te richten. Je bent dus niet afhankelijk hoe de buren hun tuin inrichten, de manier waarop de projectontwikkelaar de achtertuinen afwerkt en jouw zicht op het water bepaald óf de wijze waarop de architect de huizen vormgeeft. Je kunt hier jouw eigen identiteit realiseren. 


Kerngegevens

Aantal slaapkamers
Perceeloppervlakte
1.575 m2 
Woonoppervlakte
298 m2 
Overige ruimte
47 m2 
Inhoud
1.080 m3 
Ligging tuin
Zuidoosten 
Buitenruimte
Tuin rondom (1.350m2) 
Bouwjaar
1962 

De indeling en afwerking

Algemeen
Hondsbergje 7 is gebouwd in 1962 en is altijd al een zeer ruime bungalow geweest. Met een woonoppervlakte van 201m2 is de begane grond al heel erg ruim. Hier heb je genoeg ruimte voor een woonkamer, eetkamer, eetkeuken, 4 slaapkamers, 2 badkamers en 2 kleedkamers. Of 1 kleedkamer en 1 werkkamer. Maar dan ligt er onder het huis ook nog eens ruim 143m aan ruimtes die allemaal hoger zijn dan 2 meter. Onder het huis ligt een inpandig bereikbare garage, een waskelder, een wijnkelder en twee ruime hobby-/werkplaatsen die je goed kunt gebruiken als werk- en speelkamer.

Hondsbergje 7 is altijd goed onderhouden. We kunnen ons echter wel voorstellen dat je de bungalow gaat moderniseren. Als we onze ogen dichtknijpen en een stukje verder in de tijd kijken, dan zien we hier misschien wel een moderne witte bungalow met padoek-houten-accenten, grote stalen kozijnen met uitzicht naar de voorzijde en achterzijde en een A+-energielabel. Bij MKLRS. zien we en denken we altijd in mogelijkheden, dus waarom zouden we ze hier het potentieel van de plek en het huis niet ontsluiten? We zien heel benieuwd wat jij hier zou doen. We hebben een advies voor de verduurzaming van het huis laten opstellen. Dit advies is op aanvraag beschikbaar. 

BEGANE GROND
Entree / hal (14m2)
De trapjes vanuit de straat leiden naar een ruime ontvangsthal op de begane grond van Hondsbergje 7. Dit is de centrale ruimte die het woongedeelte met de "slaapvleugel" verbindt. Net zoals de rest van het huis is ook deze ruimte groot. In de centrale hal is de ruimte voor de meterkast. De toiletruimte (circa 2m2) is te bereiken vanuit de centrale hal.

Woonkamer en eetkamer (49m2) 
Bij binnenkomst in de woonkamer valt direct het uitzicht aan de voorzijde op. Door een groot raam kijk je uit op de jachthaven en het natuurgebiedje waar we al over schreven. Hier moet het heerlijk zitten in het voorjaar en de zomer. Of bij de open haard in de herfst en winter. Het metselwerk van de haard zie je aan de buitenzijde van het huis ook terug. De eetkamer licht aan de achterkant van de bungalow en kijkt door de schuifpui uit over de achtertuin. Hier heb je dus een optimaal contact met jouw tuin. De eetkamer is voorzien van een praktische muurkast en airconditioning. 

Eetkeuken (15m2) 
Terwijl je een heerlijke lunch bent aan het maken, kijk je vanuit de eetkeuken de achtertuin in naar de kinderen. Want ook in de keuken is nagedacht over contact met jouw achtertuin. De grote U-vormige keukeninrichting is voorzien van een gaskookplaat, afzuigkap, vaatwasser, oven, magnetron, koelkast en een diepvries. Maar de inrichting ga je wellicht aanpassen aan jouw eigen wensen. Het contact met de tuin blijft. Vanuit de keuken bereik je ook het souterrain. 

Tuin (circa 1.000m2)
Ruimte, groen en privacy rondom: het valt direct op als je de tuin aan de achterzijde inloopt. De tuin is gelegen op het zuidoosten. Het huis is langs de westzijde van het perceel gesitueerd. Het resultaat is dat je in jouw tuin een heel goede privacy hebt. De planten en bomen rondom zijn volwassen en de bebouwing aan de Roermondsestraat en Hertenerweg liggen allemaal op goede afstand. Hier kijkt niemand jouw tuin in. In de tuin staan twee tuinbergingen en ligt een (defect) zwembad. Aan de westkant van het huis ligt nog een strook tuin die alleen te zien is vanuit de slaapkamers. Hier zou je bijvoorbeeld een mooie moestuin kunnen maken. Of een vlindertuin.

Slaapkamer I met badkamer I (gezamenlijk 17m2)
De eerste slaapkamer ligt aan de voorkant van het huis en kijkt daarom ook mooi uit over de jachthaven en het natuurgebiedje. Als je veel thuis werkt, is dit misschien wel de mooist denkbare thuiswerkplek. Maar je kunt er natuurlijk ook mooi een goede slaap- of logeerkamervan maken. Door het eigen badkamertje (circa 3m2, ook te bereiken vanuit de centrale hal) kun je hier prima gasten ontvangen. Of één van de kinderen laten slapen natuurlijk. 

Kantoor / Study / Kleedkamer I / Speelkamer (7m2) 
De kleinste kamer van het huis op de begane grond en daarom zien we hier een veelvoud aan mogelijkheden. Je kunt hier een studeer- of werkkamer maken, je kunt de kamer inrichten als kleedkamer of als babykamer. We zien wel heel erg benieuwd wat jij met dit kamertje zal gaan doen. Want hij ligt ook direct aan de centrale hal dus je kunt er ook een speelkamer of chill-room voor de kinderen van maken. Er zijn tal van mogelijkheden. 

Gang (17m2)
Een lange gang verbindt alle slaapkamers met de centrale hal aan de voorkant. De slaapkamers liggen allemaal aan de westzijde van het huis. De gang is afgewerkt met een travertinvloer en vanuit de gang kun je ook de achtertuin inlopen. 

Slaapkamer II (13m2) 
De eerste slaapkamer die je aan jouw rechterhand bereikt in de gang is 13m2 groot en heeft een praktische muurkast en een aansluiting voor een wastafel. 

Slaapkamer III (18m2) 
Nog een stapje groter is de derde slaapkamer die ook een muurkast heeft en al is voorzien van een wastafel.

Badkamer II (8m2)
De tweede badkamer is bereikbaar vanuit de hal én vanuit de vierde slaapkamer. Je zou er dus voor kunnen kiezen om deze badkamer aan de vierde slaapkamer toe te delen, of je maakt hem juist bereikbaar vanuit de hal en hiervoor de badkamer die bij slaapkamer II en III hoort. Er zijn veel mogelijkheden. De badkamer is afgewerkt met een ligbad, een toilet en een dubbele wastafel en heeft net zoals alle slaapkamers ook een raam dat uitkijkt op de strook grond aan de westkant van het huis. 

Slaapkamer IV met kleedkamer II (gezamenlijk 32m2)
Aan het einde van de gang ligt de ouderslaapkamer. Met een kleedkamer aan de achterkant en toegang tot de tweede badkamer vanuit de slaapkamer. Dit is een echte masterbedroom. Want het heeft alles waar je graag van droomt. Vanuit de slaapkamer is er ook nog een deur naar de achtertuin. Hier kun je 's avonds nog even lekker buiten zitten. Of misschien 's morgensvroeg als de zon hier opkomt. De kleedkamer ligt achter de slaapkamer en is vanuit de linkerkant en de rechterkant van de slaapkamer te bereiken: een echte walk-in-closet dus.

SOUTERRAIN
Garage (29m2)
De ruime garage is onder de bungalow gelegen en bereikbaar vanuit het huis via de eetkeuken. Voor de garage ligt een oprit om een auto te parkeren. De garage zelf heeft voldoende ruimte en hoogte om jouw auto binnen te parkeren. De garage is voorzien van een elektrisch bedienbare poort. 

Wijnkelder (14m2)
Een mooie ruimte voor jouw wijnen deze kelder die direct grenst aan de garage. Maar je kunt hier natuurlijk ook nog een heleboel andere spullen opslaan zoals kerstversieringen, servies, ski's, (winter)sportkleding of alle andere spullen die jij graag wilt bewaren. 

Wasruimte (10m2) 
Alle plaats voor jouw wasmachine(s), de wasdroger en misschien nog wel extra koelkasten of klimaatkasten. De wasruimte leent zich perfect voor allerlei handige maar ook noodzakelijke huishoudelijke apparaten. 

C.V.-ruimte (6m2) 
De plek in huis voor alle technische installaties. Het huis wordt nu verwarmd door middel van een gasgestookte c.v.-ketel en het warmwater wordt voorzien via de boiler. Maar misschien plaats jij hier wel jouw warmtepomp? De ruimte is ervoor aanwezig, het is aan jou hoe duurzaam jij wilt zijn in de nabije toekomst. 

Speel-/hobbyruimte (36m2) 
Nu een plaats voor allerlei werktuigen en gereedschappen. Maar met een héél klein beetje creativiteit zie je hier al heel snel een speelkelder voor de kinderen of een grote ruimte voor jouw hobby. Hier heb je genoeg plaats en hoogte om deze ruimte in gebruik te nemen. Je hebt alleen geen daglicht. Maar een thuisgym, yoga-ruimte of een welness-ruimte is hier goed denkbaar. 

Speel-/hobbyruimte II (28m2)
Heb je moeten kiezen hoe je hobbyruimte I ging gebruiken? Dan is het goed om te weten dat er nog zo'n ruimte onder het huis ligt. Ook deze is momenteel in gebruik als werkplaats, maar ook hier kan de thuisgym gemaakt worden. Of toch een bioscoop? Een muziekkelder? Een mancave of een she shed? Je hebt de ruimte, het is aan jou hoe je deze gaat invullen. 
 

Overige gegevens

Vraagprijs
€ 750.000,- k.k. 
Onderhoud
Goed, doch te moderniseren. 
Bijgebouwen
Tuinberging I (4m2) en tuinberging II (9m2). 
Bijzonderheden
Onafhankelijk verduurzamingsadvies beschikbaar 
Bestemming
Wonen. 
Oplevering
In overleg. 
Status
Verkocht 

Voorzieningen

CENTRAAL WONEN: ALLE VOORZIENINGEN OM JE HEEN
We schreven het al: je hebt hier alle voorzieningen om je heen. Je woont letterlijk tussen de kern van Herten en de binnenstad van Roermond in. Dit plekje is volgens ons zeer goed geschikt voor een gezin met kinderen die graag dicht bij de stad wonen én heel veel waarde hechten aan een centrale ligging in een omgeving met basisscholen, supermarkten, sportclubs en uitvalswegen binnen handbereik.

Roermond en Herten zijn alle compleet in hun voorzieningen en zijn gezamenlijk übercompleet in voorzieningen. Tel je alle voorzieningen op binnen een straal van 1.500 meter dan is er weinig dat niet aanwezig is. Van sterrenrestaurant tot New York Pizza, van skatepark tot voetbalclub, van jachthaven tot waterscouting, de bakker, de supermarkt, de hockeyclub, de tennisclub, de basisschool, de huisarts. Bij MKLRS. kunnen wij geen voorziening bedenken die niet direct in de buurt ligt. 

Maar twijfel jij of jouw gewenste voorziening of must-have-voorziening wel aanwezig is? Dan vraag het ons gerust, wij kennen de buurt en Roermond als geen ander en vertellen jou graag waar je moet zijn.

De bereikbaarheid van Hondsbergje 7 is optimaal. Met goede verbindingen naar Noord- en Zuid-Limburg, België, Duitsland en Zuid-Oost-Brabant kun je hier alle kanten op. Op zo'n 2 kilometer afstand ligt de op- en afrit van de autosnelweg A73 (Nijmegen - Roermond - Maasbracht) die in directe verbinding staat met de autosnelweg A2 (Maastricht - Amsterdam) en de BAB51 (Roermond - Düsseldorf). Alle grotere steden zoals Maastricht, Eindhoven, Düsseldorf (Airport) zijn binnen 30 tot 40 autominuten bereikbaar.


Locatie

Lifestyle

 De buren
Een mix van gezinnen, ondernemers en mensen die hier al jaar en dag wonen.
 Wat mag je verwachten
Een heerlijke plek met ruimte om te wonen, koken, eten, zitten, werken, slapen, baden, relaxen....alles kan hier.
 Wat hoef je niet te verwachten
Een instapklaar huis: je zult wel nog even aan de slag moeten.
 De markt
Duur. Je woont dan ook op één van de meest gewilde plekjes van Roermond.
 Lifestyle
Je bent graag buiten, maar ook dichtbij alle voorzieningen.
 Je wordt verliefd op
Het uitzicht: lekker zonnetje en dan naar de jachthaven kijken...of het vrije gevoel in de tuin terwijl je daar onder de boom zit.

Deel deze woning