Kapellerlaan 247a

Lekker ruim, mooi hoog en heerlijk centraal gelegen. 

Dit huis gemist?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief voor een overzicht van ons aanbod.

De nieuwsbriefDe woning

Kapellerlaan 247a is een klassieke bovenwoning met 3 slaapkamers, een balkon en een geheel eigen entree. Een huis voor ruimte-zoekers die ook niet bang zijn voor werk in huis. Dankzij de ruimte en de hoge plafonds heb je een heerlijke sfeer in huis. Maar er is ook sprake van onderhoudswerkzaamheden. Het huis is de laatste jaren intensief bewoond geweest en dat vertaald zich nu naar schilderwerk, kit- en voegwerkzaamheden en aanpassingen aan jouw eigen woonwensen. Het eindresultaat kan een heerlijke plek zijn om thuis te komen. Met een klassieke bordestrap, hoge plafonds en veel ruimte om te zitten, te eten en te koken op de eerste verdieping. 

In 1912 wordt direct naast de Kapel in 't Zand een winkel met bovenwoning gebouwd. De Kapel in 't Zand was destijds nog een bedevaartsoort, dus het was een goede plek om een winkel te hebben. De bedevaart is inmiddels zeer beperkt, maar de winkel met de bovenwoning staan er nog altijd. In 2004 zijn de winkel en de woning van elkaar gesplitst en heeft ieder zijn eigen huisnummer en aansluitingen (gas, water en elektra) gekregen. Wat ook niet veranderd is, is de ligging. Nog altijd 1000 meter van de binnensatd af en nog altijd heerlijk centraal. Je bent hier zo aan de oevers van de Roer om lekker te wandelen. Maar je staat ook in een mum van tijd in de binnenstad om te shoppen, jouw boodschappen te doen voor het weekend of om te genieten van de terrassen, restaurants en de cafeetjes van de binnenstad. Het is minder dan 10 minuten lopen en minder dan 5 minuten fietsen.


Kerngegevens

Aantal slaapkamers
Perceeloppervlakte
niet van toepassing m2 
Woonoppervlakte
141 m2 
Overige ruimte
niet van toepassing m2 
Inhoud
548 m3 
Ligging tuin
 
Buitenruimte
5m2 (loggia) 
Bouwjaar
1912 

De indeling en afwerking

Kapellerlaan 247a is een klassieke bovenwoning die in 1912 gebouwd is. Gerenoveerd in 2004, maar met behoud van enkele originele elementen zoals de bordestrap en de glas-in-lood-ramen in de woonkamer. De nutsvoorzieningen en de c.v.-installatie zijn destijds vernieuwd en omdat er geen buitenruimte was (die lag immers achter de winkel op de begane grond) heeft de eigenaar toen een loggia op de tweede verdieping gerealsieerd. Zodat je lekker buiten kunt zitten op warme zomeravonden. 

BEGANE GROND
Het voorportaal is gemeenschappelijk en deel je met de bewoner van de voormalige winkelruimte op de begane grond. Want de oude winkel, voor veel mensen in Roemrond ook wel bekend als de groentewinkel van Van Eck, is inmiddels een woning met een tuin erachter. Dit voorportaal is de enige gemeenschappelijke ruimte. Voor de rest zijn er geen gemeenschappelijke ruimtes. 

Entree / hal (9m2)
De ruime hal is een goede plek om jouw fiets te stallen. Naast de trap is hier plek voor. Het is wel fijn dat je met niemand de entree hoeft te delen. Zo kun je hier direct jouw eigen (opslag)plekje van maken. 

EERSTE VERDIEPING 
Bovenhal (8m2)
De bovenhal is de centrale hal naar de tweede verdieping, de woonkamer en de keuken. De oude bordestrap geeft zo'n heerlijke sfeertje mee aan het huis. 

Woonkamer (27m2)
Dé plek in huis is de woonkamer met het uitzicht door de glas-in-lood-ramen op de Kapel in 't Zand en de schouwpartij. Een heerlijke plek om met zijn allen bij elkaar te komen, om lekker bij te kletsen of om om de bank te liggen en naar jouw favoriete film te kijken. De woonkamer is afgewerkt met een parketvloer. 

Eetkamer (14m2) 
Direct aan de woonkamer ligt de ruime eetkamer. Een beetje verscholen maar wel een plek om lekker met zijn allen te eten, verhalen te vertellen. Of om je thuiswerk-plek in te richten. Een klein trapje komt direct in de keuken uit. Ook de eetkamer is afgewerkt met een parketvloer. 

Keuken (12m2)
Een ruime keuken om je heerlijk in uit te kunnen sloven. De koelkast, cooker met kookplaat én oven en de vaatwasser en afzuigkap zijn al aanwezig: jij zult zelf de mooie gerechten moeten toevoegen. De keuken is afgewerkt met een tegelvloer. 

Bijkeuken (10m2)
En als je dan zo druk aan het koken bent, dan kun je hier gelijk de was doen....de bijkeuken is een praktische ruimte met de witgoedaansluitingen, de aansluiting van de c.v.-combiketel en een ruime bergkast. De bijkeuken is afgewerkt met een ruime schuifkast en tegelvloer. 

Toiletruimte (2m2)
De toiletruimte is niet de meest spannende ruimte, maar is wel een noodzakelijke ruimte. De toiletruimte is achter de bijkeuken gelegen. 

TWEEDE VERDIEPING
Bovenhal (7m2) 
Nog steeds die sfeervolle bordestrap. We zouden 'm hoogglans zwart of hoogglans wit schilderen om de trap helemaal van nu te maken.

Slaapkamer I (9m2)
De slaapkamer aan de achterkant heeft twee openslaande deuren naar het balkon. We kunnen ons goed voorstellen dat je hier een klein keukenblokje neerzet (als je de ruimte niet nodig hebt om te slapen) en dat dit jouw tuinkamer wordt. Waar je lekker buiten kunt zitten op warme zomeravonden zonder dat je een verdieping omlaag moet voor iets te drinken en te eten. Het is natuurlijk ook altijd een mooie slaapkamer. Of thuiswerkplek. 

Loggia (5m2)
Hier kun je lekker beschut zitten. Niemand die je ziet. De oriëntatie is noord-oost, dus dat betekent ochtendzon en schaduwrijke zomers. De loggia ligt lekker hoog dus je kijkt hier vrij weg. Geen inkijk voor jou. 

Badkamer (9m2)
Alle ruimte voor jouw persoonlijke verzorging. Met nog de mogelijkheid om een bad erbij te plaatsen. De badkamer is nu voorzien van een ruime inloopdouche en een wastafel. Maar je heb dus ook nog de plek en mogelijkheid om een ligbad te plaatsen. Zodat je vanuit jouw ligbad naar de sterrenhemel kunt kijken? 

Slaapkamer II (15m2)
Lang en smal, zo kun je deze slaapkamer het beste omschrijven. Met 2,41 meter breedte is er plek voor een tweepersoonsbed, maar voor het plaatsen van jouw kledingkast moet je de lengte van 5,45 meter gebruiken.

DERDE VERDIEPING
Studio / slaapkamer III (19m2) 
De derde slaapkamer is een studio op zichzelf. Ook leuk als je oudere kinderen hebt die "op zichzelf" willen wonen onder de beschermende vleugels van thuis. De derde slaapkamer heeft een eenvoudig keukenblokje, een open badkamer met wastafel en douche en een toiletruimte. Of wat dacht je van een airbnb of een kleine B&B aan huis? 

Overige gegevens

Vraagprijs
€ 210.000,- k.k. 
Onderhoud
Te moderniseren 
Bijgebouwen
Niet van toepassing 
Bestemming
Wonen. 
Oplevering
In overleg / per direct mogelijk 
Status
Verkocht 

Voorzieningen

Kapellerlaan 247a ligt achter aan de Kapellerlaan. Waar vroeger meerdere winkels lagen, maar waar nu langzaam de winkeltjes plaats maken voor andere bestemmingen. 

Wat je wellicht niet zul weten, is dat je hier dichtbij de oevers van de Roer ligt. Of het ruime speelveld naast de Kapel in 't Zand. De oevers van de Roer zijn een heerlijk plekje om lekker met de hond te gaan wandelen. Of met de kids te gaan spelen: er ligt een mooie grote speeltuin. 

Wil je ’s avonds even snel een hapje gaan eten? Dan is Restaurant Parkzicht -twee keer om de hoek- een echte aanrader. De naam doet het niet vermoeden, maar dit is volgens ons echt het beste Italiaanse restaurant in Roermond. Wat wij altijd bestellen? We beginnnen met de vitello tonnato, daarna een rissoto con funghi tussendoor en als secondo piatti een pizza diavola….mmmhh!

Kortom, een complete locatie om heerlijk te wonen met alle voorzieningen binnen handbereik.


Locatie

Lifestyle

 De buren
Ondernemers, bewoners en de kerk: je woont hier in een mix van jong en oud.
 Wat mag je verwachten
Een ruim huis met verschillende mogelijkheden voor starters, jonge (kinderloze) gezinnen of particuliere vastgoedbeleggers.
 Wat hoef je niet te verwachten
Grote buitenruimte(s): je bent graag binnen, zoekt veel ruimte in huis en bent niet veel bezig met jouw tuin of balkon.
 De markt
Betaalbaar. Met een vierkante meterprijs van minder dan € 1.500,- kun je met creativiteit en handigheid nog meerwaarde creëren.
 Lifestyle
Je zoekt ruimte én sfeer en jij draait jouw hand niet om voor een klusje in huis.
 Je wordt verliefd op
De woonkamer en de eetkamer: dit zijn echt heerlijke plekken.

Deel deze woning