Doctor Philipslaan 37

Ondernemen (met een strategisch blik naar de toekomst) aan de nieuwe hotspot van Roermond.   

Dit huis gemist?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief voor een overzicht van ons aanbod.

De nieuwsbriefDe woning

Doctor Philipslaan 37 was vroeger in gebruik als kegelpaleis. En heeft daarom ook één grote ruimte van ruim 374m2 en diverse kleinere ruimtes zoals een bar, keuken en toiletgroepen met een totaal oppervlakte van ruim 124m2. Dit maakt het gebouw ook ideaal voor een combinatie van meerdere soorten bedrijven.

Bij MKLRS zien we al wat combinaties voor ons. Zoals een rauwe gym (oppervlakte circa 18m1 x 13m1) aan de voorkant van het gebouw die ook gebruik maakt van de entree, de bar en de toiletgroepen. Waar van de keuken een doucheruimte wordt gemaakt en van de tweede keuken een omkleedruimte. En dan aan de achterkant van het gebouw een kleinere aannemer of installateur die het verharde buitenterrein gebruikt voor stalling van zijn voertuigen, de huidige c.v.-ruimte als kantoorruimte én de hal (circa 15m1 x 13m1) in gebruik heeft voor opslag van bouwmaterialen. Of een stoere BBQ-groothandel aan de voorkant én de logistieke opslag van een webshop in kleinere materialen aan de achterkant. Want je kunt met een vrachtwagen(tje), bestelbus(sen) of auto bij de achterkant van het gebouw komen. 

Er is nog meer mogelijk mogelijk met Doctor Philipslaan 37. Voor nu direct en zeker voor de toekomst. Want als je als ondernemer of vastgoedbelegger een (middel)lange adem hebt dan heb je hier straks een plek direct aan de nieuwe hotspot van Roermond. Aan de overzijde van de straat is namelijk gestart met de herontwikkeling van het voormalig Philipsterrein naar een levendig stadsdeel met onder andere woningen, veel groen en een mixed-use-programma van bedrijven, horeca en evenementen. De gebiedsvisie is al klaar en door de gemeenteraad van Roermond unaniem geakkoordeerd. De gebiedsvisie heeft haar scope ook op de bedrijfsgebouwen aan de zuidzijde van de Doctor Philipslaan en de Meubelboulevard aan de noordzijde van de Doctor Philipslaan én Maasnielderweg (zie https://storymaps.arcgis.com/collections/5492eb2f1b404636bbb6de7178c497e3?item=1 voor de hele gebiedsvisie). Dit bedrijfsgebouw ligt aan de zuidzijde van de Doctor Philipslaan. 

Bij MKLRS. verwachten wij dan ook dat "het oude kegelpaleis" zich in de (nabije) toekomst zeer perfect leent voor een transformatie. Een schoolvoorbeeld van een transformatie van een voormalig bedrijfsgebouw in de straat is de transformatie aan Doctor Philipslaan 9 die momenteel wordt uitgevoerd. Een oude drukkerij wordt hier getransformeerd naar 6 unieke woonlofts met tuinen, garages en alle ruimte om heerlijk stads te wonen. Als transformatie voor jou een doel kan zijn, dan is het goed om te weten dat de buren ook te koop zijn bij een andere makelaar. Doctor Philipslaan 39 (ook wel bekend als "Creusen") kan in onze ogen niet succesvol getransformeerd worden zonder ook eigenaar te zijn van Doctor Philipslaan 37. Je kunt het gebouw dus ook strategisch aankopen. Met een blik naar de toekomst voor dit gebouw binnen de transformatie van het gehele gebied Vrijveld Noord. 


Kerngegevens

Aantal slaapkamers
Niet van toepassing 
Perceeloppervlakte
830 m2 
Woonoppervlakte
506 m2 
Overige ruimte
Niet van toepassing m2 
Inhoud
Niet van toepassing m3 
Ligging tuin
Zuidwesten 
Buitenruimte
324m2 verhard buitenterrein (zuidwestzijde gebouw) 
Bouwjaar
1958 

De indeling en afwerking

Algemeen
De meeste mensen in Roermond en omgeving kennen dit gebouw als het "Kegelpaleis". Gebouwd in 1958 en door de huidige eigenaars gedeeltelijk gestript om inbraak (en hieruit voortvloeiende beschadigingen) en verloedering te voorkomen. Want kegelen is leuk, maar is helaas niet meer zo hip. Bedrijfsuitjes gaan niet meer vaak gecombineerd met een avondje kegelen. Het resultaat is dat je hier snel kunt beginnen met het opstarten van jouw bedrijf. Of gemeenschappelijk met één of meerdere ondernemers. 

Entree
Een kleine entree met openslaande glazen deuren zijn de toegang tot de voormalige kegelruimte. De entree is netjes betegeld en aan de voorkant voorzien van een rolluik.

Bedrijfsruimte (374m2)
Bij binnenkomst in de bedrijfsruimte vallen direct de oude stalen spanten op. Een heerlijk rauw uiterlijk waar je eigenlijk heel veel soorten bedrijvigheid in kunt voorstellen. De kegelbanen zijn verwijderd en in de vloer zijn nog enkele sleuven zichtbaar die vroeger er voor zorgden dat de ballen bij de speler terugkwamen na een worp. Geen moeilijke klus om deze sleuven af te smeren denken wij bij MKLRS. De bedrijfsruimte is ruim 33 meter diep en heeft een breedte van bijna 13 meter. De bedrijfsruimte is ook vanuit het zijterrein bereikbaar. Vroeger zat hier een rolpoort, nu is er een deur naar het zijterrein. De rolpoort kun je er natuurlijk weer in aanbrengen. 

Bar / balie en toiletgroepen
In de bedrijfsruimte staat aan de voorzijde nog de oude bar. Een prima plek om mensen te ontvangen. Want waarom zou je van de oude bar geen balie of receptie kunnen maken, een werkplek of een verkoopcounter? Je hebt niet heel veel creativiteit nodig om van deze plek het hart van het gebouw te maken. Bij de bar is ook de meterkast gesitueerd en liggen twee toiletgroepen. De damesgroep heeft twee afsluitbare toiletten, de herengroep heeft één afsluitbaar toilet en twee urinoirs. 

Keuken
Hier werden vroeger de buffeten voorbereid. Maar bij een ander gebruik kan dit ook zomaar de kleedkamer zijn, een kantoorruimte, een werkplaats of een opslagruimte voor materialen. De ruimte is goed toegankelijk vanuit de bar. Aan de keuken ligt ook nog een aflsuitbare kleinere opslagruimte.

Bijkeuken en zij-ingang
Direct naast de bar ligt een tweede entree die gebruikt werd als leveranciers- en personeelsingang. Hier heb je ook een voordeur die uitkomt op de Doctor Philipslaan. Daarom is het ook mogelijk om de bijkeuken, keuken en opslag voor een derde bedrijf in het gebouw te gebruiken. Denk hierbij bijvoorbeeld een maaltijdbezorger die hier eten bereid en in de omgeving bezorgt. Bij ons voorbeeld van de gym zou deze bijkeuken de doucheruimte kunnen worden.

C.V.- ruimte
De C.V.- ruimte is bereikbaar vanuit het verharde buitenterrein. Dit maakt het voor deze ruimte dan ook mogelijk om bij een opdeling van het gebouw in een "voorkant" en "achterkant" juist van deze ruimte een eigen kantoorruimte te maken voor de "achterkant". 

Verhard buitenterrein
Naast het gebouw (aan de zuidwestzijde) ligt een afsluitbaar en geheel omsloten buitenterrein. Hier kun je met een vrachtwagen(tje), bestelbus of auto goed komen. Het buitenterrein kun je zo gebruiken voor het parkeren van voertuigen. Als je dan in de zijgevel van de bedrijfsruimte weer de oorspronkelijke rolpoort aanbrengt, dan kun je zelfs de bedrijfsruimte in rijden met een bestelbus en personenauto. Een vrachtwagentje zal ook nog lukken, een vrachtwagen wordt volgens ons te krap. 

Overige gegevens

Vraagprijs
€ 300.000,- k.k. 
Onderhoud
Deels te moderniseren (verkoop "as is, where is"). 
Bijgebouwen
Niet van toepassing. 
Bijzonderheden
- Mogelijkheden tot transformatie binnen nieuwe gebiedsvisie - Mogelijkheid voor huisvesting van meerdere typen bedrijven 
Bestemming
Bedrijventerrein (categorie 1 en 2) 
Oplevering
Per direct. 
Status
Verkocht 

Voorzieningen

STADSLEVEN MET ALLE VOORZIENINGEN OM DE HOEK
Doctor Philipslaan 37 is gelegen in de woonwijk 't Vrijveld. Dat betekent op steenworp afstand van het centrum van Roermond, het NS-station en het Designer Outlet Center. Zoals je al kon lezen is de ligging ook een zeer strategische locatie voor de (nabije) toekomst. Want je hebt Roermonds nieuwste hotspot aan de overkant van de weg liggen. Een voormalig Philipsterrein dat helemaal getransformeerd wordt in de komende jaren naar een levendig stadsdeel met veel verschillende gebruikers.

En dat maakt de ligging van dit bdrijfsgebouw ook zeer geschikt voor een vastgoedbelegger die een investering op middellange termijn zoekt. Want alle ontwikkelingen in de buurt komen naar onze verwachting alleen maar de toekomstige waarde ten goede. Want wie wil er nu niet wonen, werken, ondernemen of verblijven in zo'n levendig stadsdeel met veel groen? En in de tussentijd verhuren we de bedrijfsruimte aan 1, 2 of 3 ondernemers die het gebouw samen gebruiken en huur betalen. Zo haal je meer rendement uit je investering. 


Locatie

Lifestyle

 De buren
Op dit moment staat één van de buren te koop. Dus je kunt hier een perfecte plek kopen voor een toekomstige herontwikkeling.
 Wat mag je verwachten
Een grote ruimte met tal van mogelijkheden.
 Wat hoef je niet te verwachten
Een instapklare "dertien in een dozijn" bedrijfsruimte.
 De markt
Nu nog betaalbaar. Hoe verder de herontwikkeling van het voormalige Philipsterrein vordert, hoe duurder de gebouwen in de omgeving worden.
 Lifestyle
Je bent een geboren ondernemer en ziet kansen die anderen niet zien.
 Je wordt verliefd op
De potentie in dit gebouw. Wij zien hier tal van mogelijkheden.

Deel deze woning