Walbreukergraaf 41

Een ruime villa met alle plek om te wonen, werken en te genieten van de tuin. 

Dit huis gemist?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief voor een overzicht van ons aanbod.

De nieuwsbriefDe woning

Op Walbreukergraaf 41 speelt de tuin misschien wel de hoofdrol. Want overal om je heen ligt tuin. De woonkamer, de werkkamer, de slaapkamer op de begane grond: allemaal kijken ze uit op de tuin of komen ze uit op de tuin. Omdat je de villa vanuit de straat eigenlijk nauwelijks ziet, is de groene omgeving een bijzondere verrassing. De tuin nodigt je steeds uit om buiten te zijn of om naar buiten te kijken. Daar worden wij bij MKLRS. vrolijk van. Jouw eigen plekje in de natuur op steenworp afstand van de binnenstad.

De officiële afmeting van het perceel is 1.083m2. Maar voor wie goed bekend is in de buurt, is het geen geheim dat de tuinen van de villa's aan Walbreukergraaf die grenzen aan de geluidswallen van de Burgemeester Geuljanslaan en Maastrichterweg nog wel een stukje groter zijn dan de officiële cijfers. Het eigendom van de wal en sommige stukken grond erachter is namelijk van de Gemeente Roermond. Maar de bewoners mogen de stukken grond die aan hun tuin grenzen tot en met de wal al bijna 50 jaar officieus als tuin gebruiken. Ook Walbreukergraaf 41 ligt langs zo'n wal en heeft dus nog een grotere tuin dan de officiële cijfers weergeven. 

Als het dan even geen weer is om buiten te zijn, dan heeft de villa zelf natuurlijk ook véél ruimte te bieden. Wat dacht je van een woonkamer van 59m2, een werkkamer van 17m2 én een slaapkamer van 16m2 op de begane grond? Zelfs als jij en jouw partner alle twee thuis (moeten) werken, dan is er nog genoeg ruimte in huis over voor iedereen. De slaapkamer kan namelijk ook heel goed als een tweede kantoor gebruikt worden. Als we nog iets verder doordenken, dan kunnen de twee kamers natuurlijk ook nog een slaapkamer met badkamer worden (levensloopbestendig!) of een speelkamer en studeerkamer. Of een praktijkruimte met wachtkamer? Beide kamers liggen aan de hal, dus je kunt hier ook goed cliënten, patiënten, opdrachtgevers of klanten ontvangen.


Kerngegevens

Aantal slaapkamers
Perceeloppervlakte
1.083 m2 
Woonoppervlakte
222 m2 
Overige ruimte
46 m2 
Inhoud
994 m3 
Ligging tuin
Zuiden 
Buitenruimte
Tuin rondom (circa 900m2) 
Bouwjaar
1974 

De indeling en afwerking

ALGEMEEN
Walbreukergraaf 41 is gebouwd in 1974. Op heel veel plaatsen in Nederland werden toen woonerven aangelegd. Zo ook hier op deze plek. Een klein en intiem woonerfje met maar 4 andere huizen. Een kenmerk van het woonerf is dat voetgangers overal kunnen lopen, kinderen overal kunnen spelen en auto's niet harder dan stapvoets mogen rijden. Dat is dus een veilige gedachte als je nog kleine kinderen hebt en je deze heel graag buiten op straat wilt laten spelen.

De villa heeft onder andere spouwmuur-, dak-, vloerisolatie en dubbel glas in houten kozijnen en dat vertaalt zich in een energielabel C. Het huis wordt verwarmd door middel van heteluchtverwarming (bouwjaar 2015). Dit systeem van verwarming verwarmt de vertrekken via roosters die zijn aangebracht in de vloer. Groot voordeel is dat dit systeem snel reageert, veel comfort biedt en energiezuinig is. De gewenste temperatuur in huis wordt veel sneller bereikt dan met vloer- of radiatorverwarming en een goede luchtcirculatie is ook een veelgehoord voordeel. 

Om zo goed als mogelijk met het milieu om te gaan, is de villa aan Walbreukergraaf 41 door de huidige eigenaars ook voorzien van 15 zonnepanelen. De recente voorschotbijdrage voor het verbruik van gas en elektra is € 255,- per maand. Het geschat jaarverbruik is circa 2.000 kWh en 3.200 m3 per jaar.

BEGANE GROND
Entree/hal met toiletruimte (25m2)
Als je de auto op de oprit hebt geparkeerd en je komt de villa binnen, dan is het eerste dat opvalt de enorme ruimte in de hal. Met ruim 20m2 aan hal hebben de eigenaars hier vroeger zelfs kinderfeestjes kunnen houden. Zo'n grote hal komen wij niet heel vaak tegen en we zien toch heel veel huizen per jaar. De garderobe en toiletruimte zijn samen ook nog eens bijna 5m2 groot. Genoeg plek dus om de jassen op te hangen.

Slaapkamer I / werkkamer I (16m2)
Een heerlijke ruime slaapkamer met een beschutte ligging in huis. Want het "dagelijkse leven" zal zich meer aan de andere kant van het huis afspelen. Zodat je hier een rustige kamer hebt om te slapen of te werken. De slaapkamer is voorzien van een wastafel. Misschien een eerste aanzet voor een kleine badkamer-en-suite? 

Slaapkamer II / werkkamer II (17m2)
Net iets ruimer dan slaapkamer I is slaapkamer II. Allebei 4 meter breed, maar deze kamer -die nu in gebruik is als werkkamer- heeft net iets meer lengte. In de werkkamer is een kastenwand over de gehele breedte van de kamer aanwezig. Hier kun je heel veel in opbergen. 

We schreven eerder al dat je deze twee kamers ook heel erg goed kunt gebruiken voor een kantoor aan huis of een praktijk aan huis. Je kunt zelfs een grote wachtkamer inrichten. Of misschien transformeer jij deze twee kamers wel tot een kleine woonunit voor opa of oma die een beetje van jouw zorg nodig heeft? De mogelijkheden zijn enorm. Ook omdat er aan de andere kant van het huis nog een ruime garage is die met een beetje fantasie ook zo een andere functie kan krijgen.

Woonkamer (59m2)
Bij binnenkomst in de woonkamer valt direct het brede uitzicht op de tuin op. Met een grote schuifpui aan de achterzijde is er vanuit de hele woonkamer continu zicht op de tuin. In de zomer en de warme dagen van het voor- en najaar zet je de schuifpui natuurlijk wagenwijd open om optimaal contact te hebben met de tuin en zo vanuit de woonkamer in en uit de tuin te lopen. 

De woonkamer is ingedeeld in een L-vorm waarin het korte deel van de L iets lager is dan het lange deel van de L. In dit korte gedeelte is nu een knusse TV-hoek geplaatst. Aan de achterzijde van de woonkamer (in het lange gedeelte van de L, met een oppervlakte van ruim 44m2) is er door een breedte van bijna 9 meter meter en een lengte van net geen 5 meter alle ruimte voor een grote zithoek bij de gashaard en een eettafel voor 6 personen. 

Keuken (12m2)
In verhouding tot de woonkamer en de twee slaap-/werkkamers is de keuken wellicht te betitelen als een kleine keuken, maar dit komt ook omdat de andere vertrekken zo groot zijn. Want 12m2 is zeker geen kleine afmeting voor een keuken. Er is zelfs nog genoeg ruimte voor een tafeltje voor 2 personen in de keuken. Voor een snel ontbijtje voorafgaand aan een werkdag. Of om even een kop koffie aan te drinken als je bezig bent in de tuin.

De keuken is voorzien van de navolgende inbouwapparatuur: inductiekookplaat, afzuigkap, koelkast, vaatwasser en combi-oven. Vanuit de keuken kun je de tuin in lopen, maar kom je ook in de bijkeuken en garage. Zo heeft de keuken een centrale rol in het huis. 

Bijkeuken en C.V.-ruimte (5m2)
Een praktische ruimte voor de wasmachine en wasdroger, daar loop je direct vanuit de keuken in. De C.V.-opstelling (bouwjaar 2015, eigendom) is door middel van een dubbele deur gescheiden van de bijkeuken.

Garage (26m2)
Altijd handig, een inpandig bereikbare garage. Want hierdoor heb je nog veel meer gebruiksmogelijkheden dan alleen het stallen van een auto of fietsen. Stel nu, je maakt van slaapkamer I en II een kleine woning voor opa of oma, dan kun je hier altijd nog extra woon- of werkruimte realiseren. Je vervangt de garagepoort door een pui en maakt van de garage een leef- of werkruimte. Houdt er dan wel rekening mee dat je geen auto meer binnen kunt plaatsen. Maar er is voor en naast het huis plek genoeg om twee auto's op het eigen terrein te parkeren.

Door de zij-deur in de garage, kun je ook nog vanuit de zij-tuin het huis in. Handig als je aan de voorkant een werkruimte hebt en de kinderen na school thuis komen. Want dan komen ze toch "achterom" binnen en verlies je maar heel beperkt ruimte in de werkruimte aan de voorkant van de garage. Die kun je dan ongeveer 4 meter lengte geven bij een breedte van circa 3,75 meter. 

Vanuit de garage is een grote bergzolder te bereiken. 

Tuin (circa 900m2)
Dit is echt een plek om je helemaal uit te leven. Want in de tuin kan alles wat jij wil. Van gezellige hoekjes tot een tuinhuis, van een trampoline tot het bouwen van hutten, het koken in een buitenkeuken en het houden van een moestuin aan toe. En daaromheen groen, heel veel groen. Bij Walbreukergraaf 41 past alls wat je wil met gemak. De gezellige hoekjes zijn er al, het tuinhuis staat er ook al en groen is in de hele tuin in grote hoeveelheden aanwezig. Oude bomen, nieuwe planten...er staat van alles in de tuin. Fruitbomen, bessenstruiken en kruidenplanten om jouw eigen fruit te oogsten en eten te verrijken. Maar ook tal van andere planten om van de tuin een heel mooi geheel te maken. En eekhoorns en tal van vogels zoals Vlaamse gaaien, roodborstjes en koolmezen zijn hier natuurlijk een vanzelfsprekendheid. 

In de tuin heb je een zeer goede privacy. Er is nauwelijks bebouwing in de buurt die in de tuin kan kijken. En door de ligging van de tuin (zuiden) en de afwezigheid van gebouwen aan de westzijde van de tuin, heb je hier ook van 's morgens vroeg tot 's avonds laat de zon wel ergens in de tuin. Mocht de zon in de zomer 's middags te fel schijnen, dan kun je het zonnescherm aan de achterkant natuurlijk uitdraaien om voor schaduw te zorgen op het terras aan de woonkamer en keuken.

EERSTE VERDIEPING
Bovenhal
De centrale ruimte die de drie slaapkamers met de twee badkamers en een kleine berging verbindt. 

Slaapkamer III (16m2)
Een ruime slaapkamer aan de voorzijde van het huis met een balkon aan de voorzijde. De slaapkamer is afgewerkt met een laminaatvloer. 

Slaapkamer IV (16m2)
Net zo ruim als slaapkamer III, maar dan met een andere lengte-/breedteverhouding. De vierde slaapkamer is iets smaller dan de derde slaapkamer en heeft ongeveer 1 meter meer lengte zodat de groottes nagenoeg gelijk zijn. Slaapkamer IV is ook afgewerkt met een laminaatvloer en heeft ook toegang tot het balkon aan de voorkant. 

Badkamer I (10m2)
Alle ruimte voor een ligbad, dubbele wastafel, inloopdouche en een toilet. Met 10m2 heb je genoeg ruimte voor een badkamer voor het hele gezin. Hier kan iedereen gelijktijdig zijn tanden poetsen. Je staat elkaar zeker niet in de weg. Maar mocht je toch nog iets meer ruimte nodig hebben - bijvoorbeeld voor logées - dan is het goed om te weten dat er nog een tweede badkamertje is. 

Badkamer II (3m2)
Zeker niet zo groot als badkamer I en ook een stuk meer gedateerd, maar het is wel een praktisch en licht badkamertje. De groene kleurstelling van het sanitair en tegelwerk in combinatie met het grote dakraam, maaktte onze fotografe Kim direct dolenthousiast. Maar we kunnen ons goed voorstellen, dat - als je vanuit gebruik kijkt en niet met een artistieke blik - je dit badkamertje een update geeft als je het dagelijks gaat gebruiken. Met een eigen douche en wastafel is dit een praktische badkamer voor één van de kinderen of logées. 

Berging (5m2) 
Een praktische bergruimte die in een L-vorm ook gedeeltelijk achter badkamer II ligt.

Slaapkamer V (23m2)
De ruimste slaapkamer ligt aan de achterkant van het huis. Met een mooi zicht over de tuin, kun je hier al 's morgens op het balkon in de ochtendzon zitten. De slaapkamer heeft een bergruimte / inloopruimte achter de zijde van de slaapkamer waar het bed staat en een kastenwand over de gehele breedte aan de overzijde van het bed. Met zijn maatvoering en kastenwand is dit een heerlijke ouderslaapkamer.

Bergzolder (22m2)
De bergzolder ligt boven de garage, bijkeuken en een gedeelte van de keuken. Je kunt de bergzolder bereiken door middel van een vlizotrap in de garage. Bij MKLRS. zien we heel veel potentie in deze ruimte omdat hij 2,38 meter hoog is in de nok én een groot raam heeft aan de achterzijde dat ook uitkijkt over de tuin. Met een vaste trap en een dakkapel realiseer je hier ineens een zesde en misschien wel zevende slaapkamer. Vooropgesteld dat je die nodig hebt. Als je die niet nodig hebt, dan is dit nog steeds een heel erg ruime en praktische bergzolder zonder verdere aanpassingen. Hier kun je heel veel spullen opbergen.

Overige gegevens

Vraagprijs
€ 840.000,- k.k. 
Onderhoud
Goed / zeer goed. 
Bijgebouwen
Tuinberging (7m2) 
Bijzonderheden
Niet van toepassing. 
Bestemming
Wonen. 
Oplevering
In overleg. 
Status
Verkocht 
Energielabel
C. 

Voorzieningen

ROER- ZUID: DE MEEST GEWILDE WOONWIJK DOOR RUIMTELIJKHEID, GROEN ÉN EEN CENTRALE LIGGING
Er zijn weinig wijken in Roermond die zo ruimtelijk zijn opgezet als Roer-Zuid. Ruime straten met veel plek voor groen, hoge bomen en allemaal vrijstaande huizen met ruime tuinen. Deze kenmerken vinden we niet in andere wijken in Roermond terug. En dat maakt Roer-Zuid ook tot de meest gewilde woonwijk van Roermond.
Nauwelijks verkeer, rust, ruimte en natuur. Roer-Zuid is een bewezen wijk. Je weet wat je hier koopt en wat er om je heen gebeurt. Het is dan ook niet voor niets dat we veel bedrijvigheid in de wijk zien. Dat nieuwe jonge gezinnen hier durven te investeren in de soms verouderde huizen om deze huizen weer nieuw leven in te blazen.

Het is niet alleen de ruimtelijke opzet die Roer-Zuid zo gewild maakt. Het is ook de supercentrale ligging van de wijk. Je hebt alles op loop- en fietsafstand liggen. Kasteeltje Hattem aan het einde van de straat en Restaurant One (met 1 Michelinster) en Mr. Sammi op loopafstand voor als je lekker wilt lunchen of dineren. Het skatepark, de hockeyclub en de tennisclub? Die liggen op diezelfde loopafstand. De basisschool? Een paar keer de hoek om en je bent bij basisschool Aan de Roer of De Steenen Brug. De huisarts en de tandarts vind je ook allemaal in de buurt. En de jachthavens, supermarkten, het treinstation, de musea en de theaters liggen op fietsafstand. 

Tel je alle voorzieningen op binnen een straal van 1.500 meter dan heb je de keuze uit alles dat Roermond te bieden heeft. Van sterrenrestaurant tot New York Pizza, van urban street sports tot tennisclub, van jachthaven tot waterscouting, van binnenstad tot het winkelhart van Herten, de theaters en museums en het treinstation met intercityverbindingen. Bij MKLRS. kunnen wij geen voorziening bedenken die niet direct in de buurt ligt. 

Maar twijfel jij of jouw gewenste voorziening of must-have-voorziening wel aanwezig is? Dan vraag het ons gerust, wij kennen de buurt en Roermond als geen ander en vertellen jou graag waar je moet zijn.

De bereikbaarheid van Walbreukergraaf 41 is optimaal. Met goede verbindingen naar Noord- en Zuid-Limburg, België, Duitsland en Zuid-Oost-Brabant kun je hier alle kanten op. Op zo'n 2 kilometer afstand ligt de op- en afrit van de autosnelweg A73 (Nijmegen - Roermond - Maasbracht) die in directe verbinding staat met de autosnelweg A2 (Maastricht - Amsterdam) en de BAB52 (Roermond - Düsseldorf). Alle grotere steden zoals Maastricht, Eindhoven, Düsseldorf (Airport) zijn binnen 30 tot 40 autominuten bereikbaar. 


Locatie

Lifestyle

 De buren
Gearriveerde ondernemers, CEO's, jonge entrepreneurs en héél veel hoogopgeleiden.
 Wat mag je verwachten
Met 5 slaapkamers heb je alle ruimte om geen concessies te hoeven doen.
 Wat hoef je niet te verwachten
Een omgeving met een mix van huur en koop en allerlei typen huizen en appartementen. 99% van de huizen in Roer-Zuid zijn vrijstaande huizen.
 De markt
Duur. Je woont in de meest gewilde wijk van Roermond.
 Lifestyle
Doordeweeks werken, in het weekend een wandeling door de natuur, een expositie bezoeken en fine dining.
 Je wordt verliefd op
De ruimte in én om het huis. Heerlijk...

Deel deze woning