Markt 1

Instapklaar wonen met véél ruimte en nog veel meer mogelijkheden. 

Dit huis gemist?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief voor een overzicht van ons aanbod.

De nieuwsbriefDe woning

Een compleet ready-steady-wonen-huis: dat is op het allereerste oog Markt 1. Maar wie nog iets verder kijkt ziet letterlijk naast de woning ook nog eens ontzettend veel mogelijkheden. Om van de grote berging (65m2) met zolder nog extra woonruimtes te maken. Om een bedrijf aan huis te starten. Om een sfeervolle bed&breakfast te realiseren. Om een dubbel woonhuis te realiseren (voor grootouders, kinderen én kleinkinderen). Of om een zorgwoning te realiseren. De footprint van de berging van 65m2 en de hoogte van ruim 7,5 meter geven jou heel erg veel mogelijkheden om al jouw eisen, wensen of dromen te realiseren. En dat hoeft niet direct, want het huis is klaar om direct in te gaan wonen. Je kunt altijd later nog aan de slag met de berging. 

Wat je aan de voorzijde ook niet direct ziet, en wat je bij het adres Markt 1 ook niet direct zult verwachten, is de enorme ruimte achter en naast het huis. Want je hebt hier ruim 3.800m2 tuin met twee grote achteringangen. Hier kun je rustig verder dromen. Van een uitgebreide moestuin. Van een paard aan huis. Van kleinvee zoals kippen, een haan, een konijn, een varkentje, een geitje of een schaap. Van een nog ruimer zwembad met wellnes. Van een speeltuin met voetbalveld. De tuin is nu grotendeels gazon, dus je kunt hier ook direct jouw dromen en wensen realiseren.


Kerngegevens

Aantal slaapkamers
Perceeloppervlakte
4.090 m2 
Woonoppervlakte
197 m2 
Overige ruimte
216 m2 
Inhoud
1.460 m3 
Ligging tuin
Oosten 
Buitenruimte
circa 3.800m2 
Bouwjaar
1910 

De indeling en afwerking

ALGEMEEN
Markt 1 ligt midden in de kern van Grathem en is herbouwd in 1910. Want ondanks de gevelsteen met het jaartal 1850 blijkt uit de officiële registers dat het huidige huis in 1910 is gerealiseerd. De eigenaars hebben het gehele huis in 2023 omgetoverd van een verouderde woning tot een moderne en instapklare woonboerderij. Zo zijn onder meer alle gevels en binnenmuren aangepakt in 2023, is er ruim geïnvesteerd in de verduurzaming van het gebouw, zijn de technische installaties allemaal vernieuwd en zijn vloeren, wanden en keuken helemaal vernieuwd en up-to-date gemaakt. Niet verwonderlijk dat het huis nu een energielabel C heeft. De 23 zonnepanelen op het dak worden ook gebruikt voor het laden van een elektrische auto.

BEGANE GROND
Hal (14m2)
Bij binnenkomst valt je direct op dat dit huis een heerlijk sfeervol huis is. De tegelvloer, de originele trap, de oude paneeldeuren en de lichtinval maken van de hal een ruimte die zeer zeker gezien mag worden. Hier kun je met een gerust hart iemand ontvangen. In de hal is ook een ruime nis voor de garderobe. Aan de achterzijde van de hal, onder de trap naar de eerste verdieping, is de toegang naar de provisiekelder. 

Woonkamer (36m2)
De lichte woonkamer ligt aan de zuidkant van het huis. Met een breedte van bijna 9 meter en vier grote ramen is de woonkamer een heerlijke ruime plek om in de (na)middag te zijn als de zon mooi door de ramen in de zijgevel naar binnenvalt. In de woonkamer is een kleine verhoging voor de kelder aanwezig. Hierdoor wordt de ruimte optisch ook verdeeld in een zitkamer en een eetkamer. De woonkamer is afgewerkt met een visgraat PVC-vloer.

Leefkeuken (16m2)
Links van de entree, met zicht op de voortuin en het kleine Heilig Hart-kapelletje, ligt de leefkeuken. Een kant-en-klare ruimte waar je 's morgens aan tafel ontbijt, 's middags een kop koffie drinkt of een boterham smeert en waar je 's avonds met zijn allen kookt en eet. De leefkeuken is afgewerkt met een plavuizenvloer en een landelijke keuken met een hardstenen werkblad, onderkasten en een kastenwand. De keuken is voorzien van de navolgende inbouwapparatuur: vaatwasser, inductiekookplaat, afzuigkap, oven en een ruime koelkast. 

Bijkeuken / achterhal (14m2)
Vergelijkbaar met de entree is de bijkeuken / achterhal een ruimte die meerdere vertrekken met elkaar verbindt. Van voor- tot achtergevel loopt de bijkeuken / achterhal als het ware door het huis heen. Dit is ook de toegang naar de tuin. Op de plek waar nu de piano staat zou je ook extra koelkasten kunnen plaatsen. Maar bij MKLRS. vinden we de piano hier juist erg mooi staan. Vanuit de bijkeuken / achterhal is ter hoogte van de keuken ook de toegang naar de grote berging. Dus als je deze ruimte wilt verbouwen tot woon- of werkruimte dan heb je hier een directe toegang. 

Kantoor / slaapkamer (9m2)
Wil je graag rustig thuis kunnen werken, dan is dit een heerlijke ruimte. Maar je kunt de ruimte ook inrichten als een kleine slaapkamer of als een speelkamer voor de kinderen. De ruimte is er, het is aan jou welke functie je de ruimte geeft. De kamer is afgewerkt met een tegelvloer. 

Wasruimte (3m2)
Een praktische ruimte, zo'n afgesloten ruimte waar je de wasmachine en wasdroger kunt plaatsen. Hier draai jij de wasjes zonder dat je door het hele huis een wasmachine hoort draaien. De wasruimte is ook afgewerkt met een tegelvloer. 

Toiletruimte (2m2) 
De modern afgewerkte toiletruimte is afgewerkt met een mooie tegelvloer, een vrijhangend toilet en een fontein.

Berging (65m2) met verdieping (50m2) 
De berging met de verdieping is de eerste "ruwe diamant" van dit huis. Want als je extra ruimte zoekt aan huis, dan is de berging met verdieping dé plek om hier al jouw wensen, eisen en dromen te realiseren. Bij MKLRS. zien we hier heel veel verschillende mogelijkheden van een loft-achtige praktijk aan huis tot een extra XL-woonkamer, van een kangaroowoning (zorgwoning) tot een eigen sportruimte. Of wat dacht je van een werkplaats, thuisbioscoop of een wellnessruimte. De ruimte is aanwezig, het is aan jou wat je er nu -of ooit- mee gaat doen. Je kunt het natuurlijk ook gewoon als heel grote opslagruimte in gebruik houden. Maar daar is ook nog een garage voor aanwezig. 

Garage (55m2) en carport (28m2)
In het lagere gedeelte, grenzend aan de achtertuin en bereikbaar vanuit twee opritten, is een grote garage ingericht. Dus genoeg plek voor jouw auto's, fietsen, motoren, werkbanken en wat al niet meer. Je hebt hier alle ruimte om met jouw hobby bezig te zijn als de rest van het huis al helemaal is ingericht en in gebruik is genomen. 

Direct aan de garage ligt nog een ruime carport van 28m2. Mocht je een andere functie op het oog hebben voor de garage dan het stallen van een voertuig maar toch een auto overdekt willen parkeren, dan heb je hier genoeg ruimte om een auto te parkeren.

Tuin (circa 3.800m2) met overdekt terras, zwembad en dierenverblijf
De tweede "ruwe diamant" van Markt 1 is zonder twijfel de tuin. We kennen weinig woningen binnen de bebouwde kom die zo'n enorm perceel hebben waar je al jouw wensen ook nog kunt realiseren.

Direct aan het huis is een gedeelte van de gehele tuin in gebruik als "verblijfstuin" met onder andere een zeer sfeervol overdekt terras (open kapschuur), een zwembad én een tot dierenverblijf omgebouwd tuinhuis. Hier is het heerlijk zitten op een zonnige zomerdag of zo'n lange zomeravond: de open kapschuur staat al bijna garant voor een heel lange en gezellige zomeravond. Met af en toe een verfrissende plons in het zwembad. Terwijl de kippen en het konijn vanuit hun verblijf toekijken. De verblijfstuin is echt een heerlijke familietuin waar je lekker met zijn allen kunt zijn. 

Achter de verblijfstuin ligt nog een heel groot perceel dat momenteel alleen in gebruik is als gazon. Als we denken over de mogelijkheden van deze tuin, dan zijn de mogelijkheden bijna eindeloos. Een klein voetbalveld, een grote moestuin, een wei voor schaapjes, een siertuin, een paard(je) aan huis, kleinvee....wij denken dat alles mogelijk is. We zien hier zelfs een mogelijkheid voor een compleet nieuwe (aanleun)woning. We lichten dit tijdens een bezichtiging graag verder toe. 
De tuin is vanuit Markt en vanuit Gulden Eind met een brede oprit bereikbaar.

EERSTE VERDIEPING 
Bovenhal (6m2)
De centrale ruimte op de eerste verdieping waar tevens de vlizotrap naar de bergzolder is gesitueerd. De bovenhal is afgewerkt met een laminaatvloer.

Slaapkamer I (14m2)
Een ruime slaapkamer, maar op deze verdieping toch nog steeds de kleinste slaapkamer. Menig huis heeft niet één zo'n ruime kamer, maar bij Markt 1 is het de kleinste slaapkamer. De slaapkamer is afgewerkt met een laminaatvloer. 

Slaapkamer II (19m2)
Een heerlijke ruime slaapkamer die jou of jouw kinderen alle ruimte geeft om te slapen, te kleden en te spelen / leren / studeren. Door de twee ramen op het zuiden valt hier ook -net zoals in de woonkamer- in de middag heel mooi het zonlicht binnen. De slaapkamer is afgewerkt met een laminaatvloer. 

Slaapkamer III met kleedkamer (27m2)
De derde slaapkamer is nu opgedeeld in een voorkamer (ingericht als kleedkamer) en een achterkamer (ingericht als slaapkamer) die gezamenlijk 27m2 groot zijn. Maar als je nu echt meer kamers nodig hebt, niet wilt gaan verbouwen en er geen probleem van maakt dat je door de ene slaapkamer in de andere slaapkamer komt, dan kun je deze ruimtes ook als twee slaapkamers zien. De kleed- en slaapkamer zijn allebei afgewerkt met een laminaatvloer. 

Badkamer (14m2) 
Een heerlijke ruime badkamer die jou nog de mogelijkheid geeft om naar eigen wensen aangepast te worden. Want de badkamer is in verhouding tot de rest van het huis gedateerd. Er is niets kapot en alles werkt gewoon zoals het moet werken, maar een update van de badkamer kan op termijn geen kwaad. De badkamer is voorzien van een ligbad, douchecabine, toilet en wastafel.

C.V.-ruimte / kleedkamer (12m2)
Achter de badkamer is nog een extra vertrek gelegen. Nu in gebruik als c.v.-ruimte en kleedkamer. Direct aan de badkamer....misschien nog even een droom, maar je kunt hier natuurlijk ook nog een sauna / welness realiseren. De ruimte is ook hier ervoor aanwezig en je hebt zoveel (berg)ruimtes en vertrekken in huis. 

TWEEDE VERDIEPING
Bergzolder (21m2, totaal oppervlakte 66m2)
De bergzolder is via de vlizotrap in de bovenhal te bereiken. Het totale vloeroppervlakte is 66m2, maar de ruimte die hoger is dan 1,50m1 is 21m2 groot. De bergzolder is nageisoleerd en alle spanten en balken zijn geimpregneerd tegen houtparasieten zoals boktorren en houtwormen. Je heb zoveel bergruimte en vertrekken in huis dat we bij MKLRS. niet helemaal goed meer weten wat je nog met deze bergzolder allemaal kan. Maar misschien heb jij wel zoveel spullen, dat jij deze bergzolder ook nog wel vol krijgt. 

SOUTERRAIN
Provisiekelder (14m2) 
Onder het huis is ook nog een provisiekelder aanwezig. Maar door de hoogte van 1,69m1 denken wij dat je deze ruimte - in combinatie met de veelvoud aan overige ruimtes- niet zo snel zult gaan gebruiken. Er is genoeg ruimte op alle andere verdiepingen.

Overige gegevens

Vraagprijs
€ 700.000,- k.k. 
Onderhoud
Zeer goed. 
Bijgebouwen
Carport (34m2), kapschuur/overdekt terras en tuinhuis. 
Bijzonderheden
Niet van toepassing. 
Bestemming
Wonen. 
Oplevering
In overleg. 
Status
Verkocht 
Energielabel
C. 

Voorzieningen

GRATHEM: LANDELIJK WONEN DICHTBIJ DE AUTOSNELWEG A2
In én rondom het dorp Grathem ervaar je de rust zoals je deze ook mag verwachten bij landelijk wonen. Hier groet men elkaar nog vriendelijk, hier kabbelt de dag langzaam voort en hier is de hectiek van de stad niet te vinden. Met net iets meer dan 1.700 inwoners is Grathem één van de kleinere kerkdorpen in Midden-Limburg. Maar wel een kerkdorpje dat heel erg centraal ligt. Letterlijk drie keer de hoek om met de auto en je rijdt de autosnelweg A2 op richting Eindhoven (25 minuten) - Den Bosch (45 minuten) - Amsterdam (95 minuten) of in zuidelijke richting naar Sittard (20 minuten) en Maastricht (30 minuten). Maar ook Roermond met haar intercitystation, theaters, restaurants en outlet center bereik je in 10 minuten. Je hebt dus alle steden binnen handbereik. 

Grathem ligt temidden tussen de weilanden, landerijen en de natuur. Hier wandel je zo de velden in met de hond, ga je lekker langen tochten maken te paard of ga je met de kinderen het bos in. Hoewel dat met een eigen buitenruimte aan huis van bijna 4.000m2 misschien niet eens nodig is. Blijf je lekker in eigen huis en tuin. De dorpswinkel ligt op 100 meter loopafstand van het huis, de bakker en de friture liggen letterlijk om de hoek.  


Locatie

Lifestyle

 De buren
Dorps wonen: rustige mensen die iedereen in hun waarde laten.
 Wat mag je verwachten
Rust, ruimte en heel veel mogelijkheden.
 Wat hoef je niet te verwachten
Alle voorzieningen direct om de hoek.
 De markt
Betaalbaar. Kijk maar eens naar andere woningen op zo'n groot perceel.
 Lifestyle
Je bent liever buiten dan binnen: altijd bezig in de tuin of met de dieren.
 Je wordt verliefd op
De ruimte in en om het huis. En het kriebelt jou van alle mogelijkheden.

Deel deze woning