Hoofdstraat 3

Verrassend ruim, verrassend veel kamers en op steenworp afstand van alle voorzieningen.

De woning

Twee (niet één, maar twee) ruime werkkamers, een leefkeuken, een eetkamer én een grote woonkamer: bij MKLRS. hebben wij weinig huizen gezien met zoveel verschillende en grote ruimtes op de begane grond. En dan hebben we nog niet de tweede badkamer, de terrassen aan de voor- en achterzijde van het huis, de ruime tuin en alle bergingen genoemd. Hoofdstraat 3 is een heerlijk vrijstaand huis voor een gezin dat veel ruimte nodig heeft: ruimte om te werken aan huis, ruimte om met zijn allen te wonen, ruimte om in de tuin te zijn, ruimte om spullen op te slaan en alle ruimte voor ieder zijn privacy. Want door de indeling van het huis, kan iedereen hier op zichzelf zijn, maar kun je ook met zijn allen samen zijn.   

Het verkeer passeert hier iedere dag nietsvermoedend. Want aan de voorzijde lijkt Hoofdstraat 3 een bescheiden huis in zijn maatvoering. Gelegen op een heerlijke plek tussen alle voorzieningen in. Maar als je stil houdt en aan de overzijde eens rustig onder de grote bomen op een bankje gaat zitten, zie je al snel dat het huis aan de achterkant is uitgebouwd. Maar wat je dan nog steeds niet ziet, is dat het huis aan de zijkant ook nog eens is uitgebouwd. Het resultaat van deze uitbreidingen is een heerlijk ruim huis met alle ruimte voor iedereen en voor alles. 


Kerngegevens

Aantal slaapkamers
Perceeloppervlakte
810 m2 
Woonoppervlakte
229 m2 
Overige ruimte
31 m2 
Inhoud
922 m3 
Ligging tuin
Oosten 
Buitenruimte
Achtertuin (circa 450m2) 
Bouwjaar
1951 

De indeling en afwerking

Algemeen
Hoofdstraat 3 is oorspronkelijk gebouwd in 1951 en is zoals we al schreven nadien twee keer uitgebreid. Bij één uitbreiding werd de woonkamer vergroot, bij de andere uitbreiding werden onder andere de leefkeuken en een extra slaapkamer gerealiseerd. Maar ook de technische installaties en de kozijnen en ramen zijn nadien nog een keer vernieuwd. Zo zijn de kozijnen uitgevoerd in onderhoudsarm kunststof en voorzien van dubbel glas, zijn er gedeeltelijk rolluiken aanwezig én zijn er airco's geplaatst op de eerste verdieping.

Voor de duurzaamheid zijn nu 11 zonnepanelen geinstalleerd, maar het is goed mogelijk om nog meer zonnepanelen te laten plaatsen. Er is nog genoeg dak voor over.

BEGANE GROND
Entree / hal (5m2)
Bij binnenkomst valt direct de fraaie terrazzovloer op. De entree is door een deur opgedeeld in een portaal dat naar de twee werkkamers leidt en een gang die uitkomt in de eetkamer. Als je dus vanuit huis werkt en mensen thuis moet ontvangen, is het goed om te weten dat zij niet door jouw hele huis hoeven te lopen om op jouw kantoor, praktijk, winkeltje of balie te komen. Omdat beide werkkamers aan het portaal liggen, kun je hier ook goed een spreek- met werkkamer inrichten, of een werk- met wachtkamer.... of twee thuiswerkplekken, een speel- met studeerkamer, een slaapkamer met een gastenverblijf en ga zo maar door. De mogelijkheden zijn eindeloos.
In de entree is ook de meterkast gesitueerd.

Werkkamer I (11m2)
De kamer aan de linkerzijde van de entree is de kleinste van de twee werkkamers. Maar daarom zeker geen mindere kamer. Want vanuit hier heb je ook goed zicht op de Hoofdstraat en de kamer is lekker licht. Vanuit de voorschriften van de Gemeente is in deze ruimte heel veel mogelijk. Bijna alle vormen van "bedrijvigheid aan huis" zijn toegestaan. Retail of het afhalen van jouw webshop, dienstverlening (zoals een advieskantoor of bijvoorbeel een ontwerpbureau), een praktijk of salon en zelfs enige vorm van horeca (broodjeszaak, ijssalon, proeflokaal) zijn toegestaan. Dit geldt overigens van alle ruimten op de begane grond. 

Werkkamer II / kantoor (14m2)
Ook de tweede werkkamer is er eentje waar je waarschijnlijk met veel plezier zult werken. Want ook hier heb je mooi zicht op de Hoofdstraat waar altijd iets te zien is. En ook deze kamer heeft een mooie lichtinval. Net zoals de eerste werkkamer, kun je je ook hier allerlei vormen van bedrijvigheid voorstellen. De tweede werkkamer is afgewerkt met een houten vloer.

Eetkamer (24m2)
Centraal in het huis is de eetkamer gesitueerd. Vanuit de eetkamer heb je een open verbinding naar de woonkamer en een doorkijk en doorgang naar de leefkeuken, maar hier is het prima eten met gasten. Door zijn maatvoering passen hier allerlei soorten tafels in: rond, vierkant, rechthoekig of ovaal. Er is plaats genoeg voor. De eetkamer is afgewerkt met een planken vloer. 

Woonkamer (35m2) 
De woonkamer is -net zoals de eetkamer- ruim opgezet en geeft je ook alle ruimte voor grote banken, kasten en dressoirs. Wat opvalt is dat je vanuit de woonkamer naar een heerlijk zonneterrasje aan de voorkant loopt (met openslaande tuindeuren), maar ook naar een beschut terras (met schuifpui) aan de achterkant van het huis. Je hebt dus aan beide kanten van jouw woonkamer zicht naar buiten. Voor de natte herftsdagen en de gezellige kerstdagen kun je hier een sfeervol en knus plekje inrichten bij de haard. De woonkamer is afgewerkt met een sfeervolle tegelvloer met vloerverwarming en heeft een grote lichtstraat aan de zijde van de eetkamer.

Leefkeuken (24m2)
Het culinaire hart van het huis, maar ook een plek om 's morgens met een kop koffie de krant te lezen. De leefkeuken is gesitueerd in een uitbreiding aan de linkerkant van het huis en heeft zicht op de oprit / voorzijde Hoofdstraat en op de achtertuin. Een schuifpui geeft toegang tot een groot overdekt terras zodat je in het voorjaar, zomer en warme najaar ook nog optimaal kunt genieten van jouw tuin. In de erker staat een lange tafel waar je met 6,8 of misschien wel 10 personen aan kunt eten. Dus als je alle slaapkamers gevuld krijgt, is het goed om te weten dat er ook nog genoeg ruimte in huis én keuken is om met zijn allen gezellig aan tafel te zitten. De keuken is ook afgewerkt met een tegelvloer met vloerverwarming. De keukenopstelling bestaat uit een U-vormige keuken en een kastenwand. In de keuken is de navolgende apparatuur aanwezig: oven, magnetron, koelkast, vaatwasser, inductiekookplaat en afzuigkap. Er is ook nog een mogelijkheid om een vriezer te installeren.

Achterhal I met toiletruimte (5m2)
Hier zullen de meeste mensen het huis binnenkomen. Want de achteringang wordt veel vaker gebruikt door vrienden, familie en kennissen dan de voordeur. Een praktische ruimte met een tegelvloer en een nette toiletruimte met tegelvloer en een fonteintje. Vanuit de achterhal bereik je ook de ruime kelder. 

Achterhal II (7m2)
In de linkeruitbreiding van het huis is nog een tweede achterhal te vinden. Vanuit hier heb je toegang tot de badkamer / wasruimte op de begane grond, de vierde slaapkamer die boven dit gedeelte van het huis is gerealiseerd en het beschutte terras dat vanuit de schuifpui in de woonkamer te bereiken is. De achterhal is afgewerkt met een tegelvloer en voorzien van een praktische bergkast (met meterkast) en unit voor de vloerverwarming. 

Badkamer I / wasruimte (7m2)
Een handige ruimte die de mogeliijkheid biedt om te wassen en drogen, maar ook om -na het tuinieren- je snel af te douchen. Je hebt in deze ruimte namelijkk niet alleen de witgoedaansluitingen zitten. De badkamer / wasruimte is ook voorzien van een douche en wastafelmeubel. Handig ook voor de vierde slaapkamer die hierboven ligt. Die heeft zijn eigen badkamer. De badkamer / wasruimte is afgewerkt met een tegelvloer voorzien van vloerverwarming.

Voortuin (circa 100m2) met tuinberging (7m2)
De ruime voortuin op het westen is een mooie plek om 's avonds te genieten van de zonsondergang. Want het terrasje aan de woonkamer is beschut, hier ziet niemand jou zitten. In de voortuin staat ook nog een ruime berging die vroeger in gebruik was als trafohuisje. Nu een prima plek om ladders, sup- of surfplanken en tuingereedschappen op te bergen.

Achtertuin (circa 415m2) met oprit (circa 35m2)
Links van Hoofdstraat 3 ligt een ruime oprit met een vrije achterom. Hier parkeer je jouw auto, loop je de achtertuin in of komt iemand in achterhal I het huis binnen als die even langskomt voor een kopje koffie. De achterom is af te sluiten met een openslaande poort, dus je bepaald zelf hoe vrij jouw inloop is. 

Achter het huis ligt een ruime achtertuin van ongeveer 25 meter diepte. De tuin ligt op het oosten, maar heeft door zijn diepte en vrije ligging altijd een plek om lekker in de zon te kunnen zitten. Of om juist beschut te gaan zitten. De achtertuin ligt lekker vrij, er is geen bebouwing die direct in de tuin kijkt zoals je dit wel vaker in de nieuwere woonwijken ziet. In deze tuin ben je lekker bezig met tuinieren zonder dat het een dagtaak wordt. Jouw vrije uren die je hier wilt besteden, besteed je hier. Direct aan de leefkeuken is een ruim overdekt terras (16m2) waardoor je ook buiten kunt zitten als het dan even regent, maar wel warm is. De glazen zijwanden zorgen ervoor dat je hier ook uit de wind kunt zitten. 

Tussen de woonkamer, de achtertuin en achterhal II ligt ook nog een bestraat terras waar je in alle luwte kunt zitten. Je hebt hier dus rondom het huis diverse plekken waar je buiten kunt zijn, het is aan jou welke plek jouw voorkeur heeft. Als je graag iets ziet gebeuren dan kies je de voortuin, wil je intiemer zitten dan het bestrate terras en wil je met zijn allen BBQ-en dan zul je eerder voor het overdekte terras kiezen omdat je daar lekker lang kunt blijven zitten en natafelen.

Achter in de achtertuin staat nog een ruime tuinberging (22m2) met een tuin-/hobbykamer, twee bergruimtes en een bergzolder. We dachten hier al snel aan een logeerplek met eigen woonkamertje. Voor de echte ruimtezoekers is er vast en zeker wel een heel goede invulling voor de houten tuinberging te bedenken. Of je gaat aan de slag met het maken van een badkamer en maakt hier een kleine B&B van.  

EERSTE VERDIEPING
Bovenhal (5m2) 
Na het grote aantal ruimtes en mogelijkheden op de begane grond zou je bijna vergeten dat er ook nog een bovenverdieping is. De slaapverdieping, want werken, studeren en hobby-en kan bij Hoofdstraat 3 allemaal op de begane grond. In de bovenhal is de unit van de airconditioning geplaatst zodat de eerste verdieping tijdens warme zomers ook lekker koel kan zijn. Of tijdens kostbare winters elektrisch verwarmd kan worden. De 11 zonnepanelen dempen de kosten van het elektronisch verwarmen.

Badkamer II (13m2)
Ruim, licht en alles aanwezig. Een douchecabine, een ligbad, een toilet en een wastafel zorgen ervoor dat je hier fris de dag kunt opstarten. De badkamer is voorzien van een raam zodat je daglicht op jouw badkamer hebt en ook de badkamer op een natuurlijke manier kunt ventileren.

Slaapkamer I (13m2)
Naast de badkamer ligt slaapkamer I: een ruime slaapkamer waar je genoeg plaats hebt voor een bed en dressoir. Kleding hang je immers in de kleedkamer.... 

Kleedkamer (7m2)
Een slimme zet om een kleine slaapkamer helemaal in te richten als kleedkamer. Immers, je hebt kamers genoeg op de begane grond voor werk, studie, hobby of om te chillen en gamen. En door een kleedkamer in te richten hoef je op de slaapkamers geen grote kasten meer te plaatsen. Dus op de slaapkamers heb je ook nog een keer meer ruimte. Dat zijn twee vliegen in één klap die je hiermee slaat. 

Slaapkamer II (14m2)
De tweede slaapkamer heeft een schuifdeur naar de derde slaapkamer (voor als je niet zoveel kinderen hebt en nog een extra vertrek aan deze slaapkamer wilt toevoegen) en is de ruimste slaapkamer op de eerste verdieping. 

Slaapkamer III (11m2)
Aan de linkervoorzijde gelegen en ook bereikbaar vanuit slaapkamer II. Je kunt deze ruimte dus goed gebruiken als slaapkamer, maar bijvoorbeeld ook als gameroom bij slaapkamer II. Het is maar net hoeveel ruimte jij en jouw gezin nodig hebben.

Slaapkamer IV (15m2)
De vierde slaapkamer ligt boven de uitbreiding aan de linkerzijde en is onder meer afgewerkt met airconditioning en een ruime dakkapel. Omdat deze slaapkamer los ligt van de andere slaapkamers is dit ook een mooie slaapkamer voor oudere kinderen of voor logees. Bij de entree van deze slaapkamer is immers badkamer II gelegen. Dus je hebt hier een op zichzelf staande slaap-/woongedeelte. Vanuit deze slaapkamer heb je ook goed zicht op de Hoofdstraat. 

TWEEDE VERDIEPING
Bergzolder (13m2)
Om nog meer spullen op te kunnen slaan in huis, is het goed om te weten dat er nog een ruime bergzolder op de tweede verdieping ligt. De bergzolder is bereikbaar via een vlizotrap. Door de dakschuinte heb je hier geen mogelijkheden meer om extra vertrekken te realiseren maar dat lijkt ons bij MKLRS. ook wat overbodig als we naar het totaal aantal ruimtes in huis kijken. 

SOUTERRAIN
Provisiekelder (18m2)
Met een hoogte van 1,96m1 heeft de provisiekelder een mooie stahoogte. In de provisiekelder is langs één wand een kastenwand gerealiseerd om spullen netjes achter op te bergen. Maar als je nu een hobby hebt in wijnen, dan kunnen we ons heel goed voorstellen hoe je deze kelder zou gaan inrichten. De provisiekelder is een mooie aanvullende ruimte om nog meer spullen op te slaan.

Overige gegevens

Vraagprijs
€ 635.000,- k.k. 
Onderhoud
Goed / zeer goed. 
Bijgebouwen
Tuinberging (22m2) en berging (7m2) 
Bijzonderheden
Energielabel C (geldig tot 2026), 11 zonnepanelen. 
Bestemming
Gemengd-1 (onder meer wonen, retail, dienstverlening, kantoor en horeca tot categorie 2). 
Oplevering
In overleg. 
Status
Verkocht 
Energielabel
C. 

Voorzieningen

WONEN IN HARTJE MERUM: ALLE VOORZIENINGEN OM JE HEEN.
Hoofdstraat 3 -what's in a name- ligt in het hart van Merum, vroeger onderdeel van het kerkdorp Herten. Je kunt vanuit de slaapkamer de Oolderplas zien, maar je hebt ook alle voorzieningen van Herten op loopafstand. Door de ontwikkeling van de nabij gelegen woonwijk Oolderveste is Herten de laatste jaren uitgegroeid tot een zeer complete woonomgeving met alle voorzieningen: een basisschool, buitenschoolse opvang, sportschool, verschillende sportclubs, een grote supermarkt, bakker, drogist, kapper, huisarts, tandarts…..het ligt allemaal op zeer korte afstand van jouw nieuwe plekje.

Er worden de laatste jaren in Herten en omgeving veel evenementen voor kinderen georganiseerd waarbij je kunt denken aan de intocht van Sinterklaas met de befaamde Pietenbrunch bij Oolderhof, Sint Maarten, Koningsdag en Kindervakantiewerk. Veel in Herten is gericht op het gezin en de kinderen. Geen bruisend nachtleven, maar wel scholen en alle plek om veilig te spelen. 

Ook de bereikbaarheid is optimaal. Het is dan ook niet voor niets dat ruim 30% van de bewoners van Herten, Ool en Merum primair voor deze plek hebben gekozen vanwege de zeer goede bereikbaarheid. De zéér goede verbindingen naar Noord- en Zuid-Limburg, Duitsland, België en Zuid-Oost Brabant zijn optimaal voor als je veel voor jouw werk onderweg bent. Op iets minder dan een kilometer ligt de oprit van de autosnelweg A73 (Nijmegen - Venlo - Roermond) die in directe verbinding staat met de A2 (Maastricht - Eindhoven - Amsterdam) en de BAB51 (Roermond - Düsseldorf). Alle grote steden zoals Maastricht, Heerlen, Venlo en Eindhoven en Düsseldorf zijn binnen 30 tot 40 autominuten te bereiken. Dus ook Eindhoven Airport met Europese verbindingen en Düsseldorf Airport met wereldwijde verbindingen.
 


Locatie

Lifestyle

 De buren
Een bakker, een cafe, een huisarts, gezinnen... er zit hier van alles om jou heen.
 Wat mag je verwachten
Een huis met echt verrassend veel ruimte(s) en mogelijkheden.
 Wat hoef je niet te verwachten
Een dertien-in-een-dozijn-huis waar er meer van te koop zijn in de buurt.
 De markt
Herten is één van de duurdere wijken in Roermond. Maar dan heb je ook wel héél veel in de buurt.
 Lifestyle
Je bent druk met werk, druk met jouw gezin en ook druk met jouw vrije tijd.
 Je wordt verliefd op
De mogelijkheden! Deze zijn hier het ongekend en het duizelt je er bijna van.

Deel deze woning


Dit huis gemist?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief voor een overzicht van ons aanbod.

De nieuwsbrief