Ernst Casimirstraat 5

Een echte stadswoning aan de rand van de binnenstad.

De woning

Vanwege het aantal kamers, de patiotuin én het dakterras vinden wij Ernst Casimirstraat 5 een perfecte keuze voor (her)starters of kleine gezinnen die graag dichtbij de stad een huis willen kopen, maar niet aangewezen willen zijn op een appartementje in de binnenstad. Want ben nu eerlijk: als je mag kiezen tussen een appartement uit de jaren '70 of '80 in zo'n blokkendoos in de binnenstad of een huisje met meer dan 100 jaar historie net buiten de binnenstad, dan kies je toch voor de historie, sfeer en charme? Althans, dat zouden wij bij MKLRS. wel doen.

En dan kies je hier ook nog eens voor het gemak van een nieuwe badkamer, een nieuwe c.v.-opstelling, een nieuwe meterkast en een bijzonder sfeervolle eetkeuken. Je zou het aan de voorkant niet verwachten, maar het huis is verrassend ruim. Ruim genoeg voor een eigen werkkamer, een ruime slaapkamer met kleedkamer en nog een extra slaap- of logeerkamer op de tweede verdieping. De tweede verdieping heeft ook nog mogelijkheden om het huis ooit verder uit te breiden. Je kunt namelijk de huidige berging en vide nog verbouwen om extra vertrekken te realiseren. We zagen recent om de hoek bij Venloseweg 30 een mooi voorbeeld van een verbouwde tweede verdieping. Kijk maar eens terug op funda, dan zie je zo dat dit hier ook mogelijk is.


Kerngegevens

Aantal slaapkamers
Perceeloppervlakte
70 m2 
Woonoppervlakte
131 m2 
Overige ruimte
15 m2 
Inhoud
564 m3 
Ligging tuin
Noordoosten 
Buitenruimte
patiotuin (circa 9m2) & dakterras (circa 19m2) 
Bouwjaar
1914 

De indeling en afwerking

ALGEMEEN
We schreven al dat je hier meer dan 100 jaar historie koopt. 109 jaar om precies te zijn, want het huis is gebouwd in 1914. Toen stond het huis nog buiten de stad in een gebied waar amper woningen stonden. Er was een lange weg richting Venlo (de huidige Venloseweg) en er stonden her en der verspreid een paar woningen. Hoe anders is dat beeld nu? Je woont nu aan de rand van de binnenstad en overal in de buurt wonen en werken mensen. Vanaf het einde van de jaren '20 en het begin van de jaren '30 van de vorige eeuw is de ontwikkeling van dit gedeelte van Roermond snel gegaan. Het gebied Ernst Casimirstraat - Venloseweg wordt gekenmerkt door kleinere maar sfeervolle huizen, enkele grote herenhuizen en een hoge stedelijke dynamiek. Want hier gebeurd altijd wel wat, hier zijn mensen de hele dag in beweging. Je woont ook niet voor niets zo dichtbij de stad, deze dynamiek geeft jou energie. 

De huidige voorschotbijdragen voor het verbruik van gas, water en elektra zijn € 165,- per maand (verbruik op jaarbasis circa 800m3 gas en circa 1.300 kWh stroom). We denken bij MKLRS. dat je deze kosten nog eenvoudig kunt verlagen door bijvoorbeeld zonnepanelen te laten plaatsen. Of door dakisolatie aan te brengen. En een combinatie van isolatie en zonnepanelen is natuurlijk ook goed mogelijk. Wist je dat op de website verbeterjehuis.nl veel tips staan om een huis duurzamer te maken en dat je hier ook informatie over subsidies kunt vinden?

BEGANE GROND
Voor het huis liggen verschillende parkeerplaatsen voor vergunninghouders zodat jij hier jouw auto kunt parkeren. Een vergunning kost € 34,80 per jaar en de parkeerplaatsen in de directe omgeving zijn allemaal aangewezen voor vergunninghouders. Wist je trouwens dat Ernst Casimirstraat een rustige straat is met nauwelijks verkeer. Er kunnen door een afsluiting naar de Venloseweg geen auto's doorrijden. Dus auto's komen hier alleen als ze hier ook moeten zijn.

Entree / hal (10m2)
De entree is een lange gang die de woonkamer verbindt met de eetkeuken en de daarachter gelegen badkamer. Dus dit is een centrale ruimte in jouw huis. Want vanuit de hal kom je ook op de eerste verdieping en in de kelder. De bordestrap is nog een echt element dat al meer dan 100 jaar in dit huis zit. Op het bordes zit ook de toegang naar het dakterras.

Woonkamer (31m2)
De woonkamer is lekker ruim. Aan de voorkant staat jouw zitkamer met een grote bank en de televisie. Of misschien wel een mooie boekenkast? En aan de achterkant staat jouw eettafel in de eetkamer voor lange diners met vrienden. Vroeger zaten er nog deuren tussen de voor- en achterkamer, maar die zijn er ooit uitgehaald. Dit maakt de ruimtes beter indeelbaar. Gelukkig is het kozijn van die deuren wel blijven zitten zodat er visueel nog een verschil is tussen de zitkamer en eetkamer. De woonkamer is afgewerkt met een laminaatvloer.

Eetkeuken (15m2)
De eetkeuken is een fijne plek met genoeg ruimte om -zoals nu- voor het raam een kleine eet-/ontbijttafel te plaatsen. De rechte keuken met boven- en onderkasten is voorzien van een koelkast, een vaatwasser, een kookplaat met afzuigkap en een oven. Je hebt hier de ruimte om lekker te koken en de keuken is ook licht door het grote raam naar de patiotuin. Vanuit de keuken kom je in de badkamer. De keuken is afgewerkt met een tegelvloer. 

Badkamer (9m2)
De badkamer is recent vernieuwd en is een lekkere plek om de dag fris te beginnen of te eindigen. De huidige eigenaar heeft hier een grote inloopdouche laten plaatsen, dus je hebt alle ruimte voor jouw persoonlijke verzorging. De dubbele wastafel heeft veel bergruimte in de onderkasten en achter de spiegel zit ook nog eens extra opbergruimte. Het toilet is ook in de badkamer geplaatst. Dus als je bezoek krijgt, moet je wel even jouw badkamer opruimen want die moeten hier naar de WC. Maar dat is niet erg: je hebt een badkamer die zeker gezien mag worden. Vanuit de badkamer kom je in de berging / bijkeuken. Ook de badkamer is afgewerkt met een tegelvloer. 

Berging / bijkeuken (4m2) 
Een praktische én noodzakelijke ruimte. Want je moet ergens in huis jouw c.v.-ketel én wasmachine kwijt, toch? Dan is dit een mooie ruimte, want je verliest hier geen extra woonruimte door. De c.v.-ketel is vernieuwd in 2022. Hier heb je voorlopig geen omkijken meer naar. In de berging / bijkeuken zit ook de deur naar de patiotuin.

Patiotuin (9m2)
Niet de grootste tuin die we recent gezien hebben. Maar de patiotuin zorgt er wel voor dat je daglicht in de eetkamer, eetkeuken en berging krijgt. En de patiotuin is een mooi tuintje om beschut te zitten op heel warme zonrijke zomerse dagen. Want hier heb je dan veel schaduw omdat de zon "over de voorkant van het huis" van oost naar west draait. En als je dan toch graag in de zon wilt zitten, dan heb je het dakterras nog altijd. 

EERSTE VERDIEPING
Bovenhal (3m2)
Vanuit de bordestrap kom je op de bovenhal en het dakterras. De trap en bovenhal zijn afgewerkt met de oorspronkelijke houten vloerplanken en dit geeft veel sfeer en een betrekkelijk eenvoudige ruimte. In het trappenhuis zit de toegang naar het dakterras. Dit is momenteel nog een dicht deurtje. Maar als je meer lichtinval in de gang wilt hebben, dan kun je hier nog een raam in zetten. 

Slaapkamer I (13m2)
De slaapkamer aan de rechterkant is heerlijk ruim. De kamer is meer dan 6 meter lang en biedt genoeg ruimte voor een tweepersoonsbed, een grote kleedkast en een dressoir of extra kast. Uiteraard kun je ook een gedeelte van de kamer gebruiken als babykamer als dit nodig is. De slaapkamer is afgewerkt met een laminaatvloer en het raam aan de voorkant is voorzien van een rolluik. 

Slaapkamer II (13m2)
De slaapkamer aan de linkervoorzijde is op dit moment in gebruik als thuiswerkplek. Maar met een beetje fantasie zie je hier ook een logeerkamer, een babykamer of een kleedkamer voor je. Hoewel we tegenwoordig ook steeds meer mensen vanuit huis zien werken. Dan is dit een heerlijke kamer met een mooie lichtinval. Het grote raam ligt immers op het zuiden en zo heb je altijd lichtinval. Mocht er teveel zon schijnen, dan kun je het rolluik (een stuk) dichtdoen. 

Dakterras (19m2)
Een heerlijke extraatje, dit dakterras met een vrij zicht richting het oude klooster aan de Venloseweg/Carmelitessenstraat. Hier kun je op warme zomeravonden lekker iets drinken met zijn allen. Of de BBQ aansteken om de lekkerste gerechten te bereiden. Hoewel het dakterras is gesitueerd op het noordoosten, heb je hier toch heel veel zon. Dit komt omdat het dakterras op de eerste verdieping ligt en er niet meer heel veel verdiepingen de zon tegenhouden. Dus als de lente en (na)zomer in volle gang zijn, kun je genieten van de zon in op het dakterras. Heerlijk!

TWEEDE VERDIEPING
Bovenhal (1m2)
Ook hier, net als naar de eerste verdieping, een bordestrap met de oorspronkelijke houten vloerplanken.

Slaapkamer III (15m2)
Net zoals slaapkamer I is ook deze slaapkamer over de hele lengte van het huis gelegen. Dat geeft lekker veel ruimte. De slaapkamer is nu in gebruik als berging en logeerkamer, maar je kunt hier goed een kinderkamer of werkkamer voorstellen. En als je nog extra oppervlakte wilt realiseren, dan kun je nadenken over een dakkapel aan de voor- en/of achterkant. Als je een dakkapel op de voorkant plaatst, dan heb je wel minder plaats voor zonnepanelen. Iets om goed te overwegen. 

Berging (3m2)
De plek in huis om spullen op te slaan die je het minste nodig hebt. De berging is een eenvoudige ruimte. Als je nog een extra badkamer, een extra slaapkamer, meer bergruimte of een ander vertrek nodig hebt, dan ligt hier de oplossing. Je kunt in deze ruimte namelijk "op" de derde slaapkamer komen. Dit geeft dus ook mogelijkheid om iets extra's te maken. Je zult daarvoor wel nog aan de slag moeten. Er is ruimte genoeg voor verschillende oplossingen en we denken hier graag met je over mee.

KELDER
Provisiekelder (15m2)
Bereikbaar vanuit de hal ligt aan de voorzijde van het huis een praktische provisiekelder met een stahoogte van 1,93 meter. Met stellingkasten is hier extra bergruimte te realiseren. Een andere optie is dat je hier die felbegeerde wijnkelder maakt.....Voel je al keuzestress?
 

Overige gegevens

Vraagprijs
€ 275.000,- k.k. 
Onderhoud
Goed. 
Bijgebouwen
Niet van toepassing. 
Bijzonderheden
Niet van toepassing. 
Bestemming
Wonen. 
Oplevering
In overleg. 
Status
Verkocht 
Servicekosten
Niet van toepassing. 
Energielabel
D. 

Voorzieningen

STADS LEVEN: ALLES OM DE HOEK. 
Voor onze begrippen ligt Ernst Casimirstraat 5 aan de rand van de binnenstad. En dat betekent dat jij alle voorzieningen binnen handbereik hebt. Ga maar na: een Albert Heijn supermarkt op zo'n 200 meter afstand, het Designer Outlet Center op 500 meter afstand en het NS-station op minder dan 1 kilometer. Dat is toch héél dicht bij huis?

Het huis ligt dus op steenworp afstand van het centrum van Roermond. En dat maakt de ligging van dit huis ook zeer geschikt voor een jong gezin dat alle voorzieningen op fiets- of loopafstand zoekt. De supermarkt, de basisschool, het NS-station, het ziekenhuis en de bakker liggen allemaal op minder dan een paar minuten fietsen. En de sportclubs, de middelbare school, het voortgezet onderwijs en het openbare zwembad op zo’n 5 minuten fietsen. Roermons is heel goed bereikbaar met de trein. Twee intercity's verbinden Roermond met Maastricht en Heerlen in het zuiden en met steden zoals Eindhoven, Den Bosch, Tilburg en Utrecht in het noorden. De treinen van Arriva verbinden Roermond ook direct met Venlo en Nijmegen.  

Ben je veel voor je werk veel onderweg met de auto? Dan is het goed om te weten dat op korte afstand de autoweg N280 (Roermond - Dusseldorf en Dusseldorf Airport, 35 autominuten) en de oprit naar de autosnelweg A73 liggen. Steden zoals Venlo (iets meer dan 15 minuten), Sittard (25 minuten) en Heerlen en Maastricht (35 minuten) zijn hierdoor goed bereikbaar.


Locatie

Lifestyle

 De buren
Een bonte mix van jonge gezinnen, bewoners van middelbare leeftijd en mensen die al héél lang hier in de buurt wonen.
 Wat mag je verwachten
Een huis met 100 jaar sfeer én nog verrassend veel mogelijkheden om extra ruimte te realiseren.
 Wat hoef je niet te verwachten
Geen doorsnee-huis met de gebruikelijke indeling.
 De markt
Betaalbaar: check maar eens, dit is één van de goedkoopste huizen die momenteel te koop zijn.
 Lifestyle
Young urban professional, je staat aan het begin van jouw woon- en werkcarriers.
 Je wordt verliefd op
De sfeer in huis, het comfort en de ligging dichtbij de binnenstad.

Deel deze woning


Dit huis gemist?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief voor een overzicht van ons aanbod.

De nieuwsbrief