Hondsbergje 17

Hét mooiste plekje aan het water tussen Roermond en Herten. 

Meer weten?

Bezichtigen

Plattegronden

Energielabel

Meer informatieDe woning

Wonen aan het Hondsbergje betekent dat je woont aan een klein natuurgebiedje dat direct grenst aan de Maas en de jachthaven (Roermond City Marina). Je ziet hier de hele dag boten, wandelaars, planten en dieren. Een mooier uitzicht kun je je haast niet voorstellen zo dichtbij de stad.

Wonen aan het Hondsbergje betekent ook dat jouw huis een stukje hoger ligt dan de straat. Geen van de huizen aan het Hondsbergje grenst direct aan de straat. Alle huizen liggen een stuk hoger dan de straat, maar ook hoger dan de dijk die Herten en Roermond beschermt tegen hoogwater. Omdat je hoger woont merk je dan ook bijna niet dat de straat bijna alleen maar gebruikt wordt door fietsers en scooters. Je komt hier met de auto niet, tenzij je hier moet zijn.
  
Bij MKLRS. vinden wij de plek zo mooi omdat je hier uitkijkt over de jachthaven, je dichtbij de stad ligt en je de mogelijkheden en ruimte hebt om hier in de zijtuin een grote uitbouw te realiseren. Met full view op het water. We laten je graag onze ideëen een keer zien. We hebben een aantal schetsontwerpen hiervoor uitgewerkt.  


Kerngegevens

Aantal slaapkamers
Perceeloppervlakte
385 m2 
Woonoppervlakte
106 m2 
Overige ruimte
27 m2 
Inhoud
473 m3 
Ligging tuin
Zuidoosten 
Buitenruimte
Circa 240m2 (achtertuin en zijtuin). 
Bouwjaar
1960 

De indeling en afwerking

ALGEMEEN
Hondsbergje 17 is gebouwd in 1960 en nadien zijn er in de tuin nog twee tuinhuizen en een carport gebouwd. Het huis is een degelijk gebouwd huis, maar zal ook op punten gemoderniseerd moeten worden. Het vernieuwen van de technische installaties, de verduurzaming van het huis en het comfort in badkamer en misschien ook wel de keuken zullen mogelijk op jouw to-do-list staan. En misschien ook wel het uitbreiden van de begane grond. De kozijnen zijn uitgevoerd in kunststof met dubbel glas.

BEGANE GROND
Entree / hal met toiletruimte (7m2)
Een hal met volledig zicht op de haven aan de voorkant. Bij een uitbreiding kun je wellicht kijken dat je voor de hal een andere functie kunt realiseren. Een kleine thuiswerkplek met zicht naar de haven wellicht? Momenteel is de hal de plek voor de meterkast en de garderobe. De toiletruimte is netjes afgewerkt en voorzien van een vrijhangend toilet en een fontein. 

Woonkamer (28m2) 
Een woonkamer met een uitzicht dat volgens ons nooit gaat vervelen. Een groot raam aan de voorkant geeft volledig zicht op de haven aan de voorkant.

Keuken (8m2)
Een nette en complete keuken met een vaste tafel en ook hier een groot raam. Dit raam is gesitueerd in de zijgevel en zorgt voor veel licht in de keuken. We kunnen ons ook goed voorstellen dat je de muur tussen de keuken en woonkamer eruit sloopt waardoor er ruimte ontstaat voor een kookeiland. Dit kun je later ook nog doen, de keuken is nog zeer functioneel en entjes bijgehouden. De keukeninrichting is voorzien van een vaatwasser, inductiekookplaat, wasemkap, oven en koelkast. 

Bijkeuken / berging (9m2)
Een praktische achterbouw met alle plek voor de c.v.-combi-opstelling (bouwjaar 2021, eigendom), de wasmachine en een eenvoudige keukenopstand. Hier kun je lekker veel spullen kwijt. Vanuit de bijkeuken kom je in de tuin en onder het overdekt terras uit. 

Achtertuin (circa 70 m2) met overdekt terras (16m2 ) en tuinhuis I (7m2)
De tuin achter Hondsbergje 17 vinden wij nog niet het spannendste stukje. Want hier heb je geen zicht op het water. Maar hier heb je wel een optimale privacy en een ruim overdekt terras voor vroege dagen in het voorjaar. Het tuinhuis is een praktische ruimte om tuingereedschappen op te bergen. 

Zijtuin (circa 170m2) met carport en tuinhuis II (7m2) 
In deze zij-tuin laten we onze creativiteit op de vrije loop en dan zien we de mooiste uitbreidingen van het huis al voor ons. Allemaal met zicht op de haven aan de voorkant én met een fikse vergroting van het woonoppervlakte tot gevolg. Hier kun je heel veel kanten uit en het zou haast zonde zijn als je deze potentie niet gaat benutten als (jong) gezin.

EERSTE VERDIEPING
Bovenhal (3m2) 
De centrale ruimte tussen alle slaapkamers en de badkamer. Hier is ook de vlizotrap naar de tweede verdieping. Om een vaste trap naar de tweede verdieping te maken moet je of een slaapkamer opofferen of de badkamer verplaatsen. En dan op de plek van de badkamer de trap naar de tweede verdieping maken. 

Slaapkamer I (8m2)
De slaapkamer linksvoor heeft net zoals de woonkamer en de hal een heel erg mooi uitzicht over alles aan de voorkant van het huis. 

Slaapkamer II (12m2)
De slaapkamer rechtsvoor heeft een heel erg mooi uitzicht over alles aan de voorkant van het huis én is de grootste slaapkamer in huis. 

Slaapkamer III (11m2)
De slaapkamer rechtsachter heeft een grote kleedkast over de gehele breedte van de slaapkamer. Handig voor als je veel kleren moet opbergen. 

Slaapkamer IV (8m2)
De slaapkamer linksachter is een mooie baby- of kindekamer. Groot genoeg en rustig gelegen. Of misschien maak je hier wel de badkamer als je een vaste trap naar de tweede verdieping gaat realiseren? 

Badkamer (2m2)
Een kleine maar goed onderhouden badkamer met een douche en een wastafel. Meer heb je ook niet nodig voor jouw persoonlijke verzorging, toch?

TWEEDE VERDIEPING 
Bergzolder (17m2)
De totale bergzolder is op vloerniveau 55m2 groot. Maar we mogen hier alleen de vierkante meters noemen die hoger zijn dan 1,50m2. Dus je hebt in de schuintes héél véél bergruimte. Door de nokhoogte van 2,26 meter is het natuurlijk goe dmogelijk om hier (ooit) uit te gaan breiden. Met een vaste trap, dakvensters en dakkapellen kun je hier een heel fraaie toevoeging aan het bestaande huis realiseren. Zodat je ook weer meer woonoppervlakte realiseert voor als dat nodig blijkt te zijn. 

SOUTERRAIN
Provisiekelder (10m2)
Een ruime kelder met een hoogte van 1,96 meter. Hier kunnen de meeste mensen wel staan en dit maakt de kelder ook zeer bruikbaar. 

Overige gegevens

Vraagprijs
€ 400.000,- k.k. 
Onderhoud
Goed, maar te moderniseren. 
Bijgebouwen
2 tuinbergingen en een carport. 
Bijzonderheden
10 zonnepanelen aanwezig. 
Bestemming
Wonen. 
Oplevering
In overleg / per direct mogelijk. 
Status
Te koop 
Energielabel
D. 

Voorzieningen

CENTRAAL WONEN AAN HET WATER MET ALLE VOORZIENINGEN OM JE HEEN
Je hebt hier alle voorzieningen om je heen. Je woont letterlijk tussen de kern van Herten en de binnenstad van Roermond in. Dit plekje is volgens ons zeer goed geschikt voor een gezin met kinderen die graag dicht bij de stad wonen én heel veel waarde hechten aan een centrale ligging in een omgeving met basisscholen, supermarkten, sportclubs en uitvalswegen binnen handbereik.

Roermond en Herten zijn alle compleet in hun voorzieningen en zijn gezamenlijk übercompleet in voorzieningen. Tel je alle voorzieningen op binnen een straal van 1.500 meter dan is er weinig dat niet aanwezig is. Van sterrenrestaurant tot New York Pizza, van skatepark tot voetbalclub, van jachthaven tot waterscouting, de bakker, de supermarkt, de hockeyclub, de tennisclub, de basisschool, de huisarts. Bij MKLRS. kunnen wij geen voorziening bedenken die niet direct in de buurt ligt. 

Maar twijfel jij of jouw gewenste voorziening of must-have-voorziening wel aanwezig is? Dan vraag het ons gerust, wij kennen de buurt en Roermond als geen ander en vertellen jou graag waar je moet zijn.

De bereikbaarheid van Hondsbergje 17 is optimaal. Met goede verbindingen naar Noord- en Zuid-Limburg, België, Duitsland en Zuid-Oost-Brabant kun je hier alle kanten op. Op zo'n 2 kilometer afstand ligt de op- en afrit van de autosnelweg A73 (Nijmegen - Roermond - Maasbracht) die in directe verbinding staat met de autosnelweg A2 (Maastricht - Amsterdam) en de BAB51 (Roermond - Düsseldorf). Alle grotere steden zoals Maastricht, Eindhoven, Düsseldorf (Airport) zijn binnen 30 tot 40 autominuten bereikbaar.


Locatie

Lifestyle

 De buren
Een mix van gezinnen, ondernemers en mensen die hier al jaar en dag wonen.
 Wat mag je verwachten
Een allerheerlijkste plekje in Roermond om te wonen.
 Wat hoef je niet te verwachten
Een instapklaar huis: je zult nog aan de slag moeten.
 De markt
Duur. Je woont dan ook op één van de meest gewilde plekjes van Roermond.
 Lifestyle
Je bent graag buiten, maar ook dichtbij alle voorzieningen.
 Je wordt verliefd op
Het uitzicht: lekker zonnetje en dan naar de jachthaven kijken.

Deel deze woning