Spoorlaan Noord 153

Dichtbij de stad, sfeervol en compact. 

Dit huis gemist?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief voor een overzicht van ons aanbod.

De nieuwsbriefDe woning

Spoorlaan Noord 153 is een echt charmant huis. Voor kleine gezinnen, singles en starters die een plek zoeken met originele details. Denk hierbij aan de authentieke tegelvloer in de hal, de paneeldeuren op de eerste verdieping en het hoge plafond in de woonkamer. Je vindt deze details niet zo vaak meer in een huis in deze prijsklasse. Het zijn vaak de statige herenhuizen aan de singel, de huizen in de binnenstad of de oude kloosters die deze elementen nog hebben.

Daarom waren we bij MKLRS. ook blij verrast toen we de eerste keer bij Spoorlaan Noord 153 binnen kwamen. Tevens waren we ook erg benieuwd naar de ligging aan het spoor, want de straat heet natuurlijk niet voor niks Spoorlaan. Had je hier last van geluid van de treinen? Maar ook hier waren we blij verrast. Door het dikke geluidwerende glas zie je de treinen namelijk wel voorbij rijden, maar je hoort ze niet of nauwelijks in de woonkamer.


Kerngegevens

Aantal slaapkamers
Perceeloppervlakte
110 m2 
Woonoppervlakte
107 m2 
Overige ruimte
15 m2 
Inhoud
471 m3 
Ligging tuin
Zuidoosten 
Buitenruimte
10m2 patiotuin en circa 21m2 voortuin. 
Bouwjaar
1910 

De indeling en afwerking

Algemeen
Het huis is gebouwd in 1910 en is later nog een keer aagepast aan de meer hedendaagse woonwensen. Het huis is voorzien van dubbel glas en er is deels geluidwerend glas aanwezig. 

De huidige voorschotbijdragen voor het verbruik van gas, water en elektra zijn € 195,- per maand. We denken bij MKLRS. dat je deze kosten nog kunt verlagen door bijvoorbeeld zonnepanelen op het platte dak te plaatsen. Of door extra dakisolatie aan te brengen. En een combinatie van isolatie en zonnepanelen is natuurlijk ook goed mogelijk. Wist je dat op de website verbeterjehuis.nl veel tips staan om een huis duurzamer te maken en dat je hier ook informatie over subsidies kunt vinden?  

BEGANE GROND
Voor het huis ligt een bestrate parkeerplaats zodat jij hier jouw auto kunt parkeren. Er zijn geen parkeerplekken aan het ventweggetje langs het spoor dus dan is het handig als je direct aan huis jouw auto kunt parkeren. Zeker als je een elektrische auto hebt en deze wilt opladen. Het ventweggetje is overigens erg rustig. Er kunnen geen auto's meer het spoor over, dus auto's komen hier alleen als ze hier ook moeten zijn.

Entree / hal (7m2)
We schreven het al: bij binnenkomst valt direct de originele tegelvloer op. Een lange gang met aan het einde een fraaie bordestrap met de originele baluster. Het is hier fraai binnenkomen. Een deur achter in de hal komt uit in de woonkamer.

Woonkamer (30m2)
Grote ramen en een plafond van 3.20 meter hoog. Dat verzekert een heerlijke lichtinval en vraagt eigenlijk ook om een mooie hanglamp als pronkstuk. In de woonkamer is aan de voorzijde nog een schouwpartij. Hier stond vroeger de kachel maar deze heeft plaats gemaakt voor een sierhaard. De woonkamer is afgewerkt met een laminaatvloer en kijkt aan de achterzijde uit op jouw patiotuin. 

Eetkeuken (11m2)
De rechte keuken met boven- en onderkasten is voorzien van een koelkast, een kookplaat en een afzuigkap. Niet de meest luxe keuken, maar wel een goede ruimte om bijvoorbeeld een kleine ontbijttafel te plaatsen. Of zoals nu: een kleine koffiebar. Je hebt de ruimte en de keuken is ook licht door het grote raam. Vanuit de keuken kom je in de bijkeuken en de badkamer en de toiletruimte. Ook kom je vanuit de keuken in de kelder. 

Bijkeuken en toiletruimte (8m2)
Een praktische ruimte met onder meer de opstelplaats van de c.v.-combi-ketel en de wasmachine. Vanuit de bijkeuken loop je de patiotuin in. 

Badkamer (3m2)
Een compacte badkamer met een inloopdouche en een wastafel. Maar meer heb je eigenlijk ook niet nodig, toch? In de badkamer zorgt een lichtkoepel voor jouw lichtinval. 

Patiotuin (10m2)
Niet de grootste tuin, maar wel een heerlijke plek om lekker te zitten en een plek met een heel goede privacy. De patiotuin is omsloten door de woonkamer, keuken en bijkeuken.

EERSTE VERDIEPING
Bovenhal (3m2)
Vanuit de bordestrap kom je op de bovenhal. Afgewerkt met houten vloerplanken en je ziet hier 2 van de 3 slaapkamerdeuren....? De derde slaapkamer is bereikbaar via de slaapkamer aan de voorkant. In het trappenhuis heeft vroeger nog een dakraampje gezeten, dit is momenteel dichtgemaakt. Maar als je meer lichtinval in de gang wilt hebben, dan kun je hier weer een dakraampje terugplaatsen. 

Slaapkamer I (13m2)
De slaapkamer aan de achterkant is net zo groot als slaapkamer II maar heeft één licht hellende wand met een dakvenster. Maar dat maakt de slaapkamer niet minder ruim of minder bruikbaar. Je hebt hier genoeg plek voor een (tweepersoons)bed, een grote kleedkast of een bureau. Een mooie plek misschien om thuis te werken? Of een leuke en ruime babykamer? 

Slaapkamer II (13m2)
De slaapkamer aan de voorkant is ruim en heeft nog een extraatje in petto. Want vanuit deze slaapkamer kom je in de derde slaapkamer. Daarom heb je hier nog wel wat mogelijkheden. De slaapkamer is net zoals slaapkamer I afgewerkt met een houten plankenvloer. 

Slaapkamer III (9m2)
Omdat deze slaapkamer niet rechtstreeks vanuit de bovenhal te bereiken is, kun je hier natuurlijk ook een fantastische kleedkamer van maken. Of een badkamer? Maar dan moet je wel water toe- en afvoeren naar boven brengen. Een leuk idee, maar wellicht geen alledaagse klus die je zo hebt afgerond. Bij MKLRS. zouden we -ongeacht de keuze voor een kleedkamer of badkamer- ook een toegang vanuit slaapkamer I naar deze derde slaapkamer maken. Ook slaapkamer III is met een houten plankenvloer afgewerkt.

KELDER
Provisiekelder (12m2)
Bereikbaar vanuit de keuken ligt aan de voorzijde van het huis een praktische provisiekelder.

Overige gegevens

Vraagprijs
€ 200.000,- k.k. 
Onderhoud
Goed met enkele verbeterpunten. 
Bijgebouwen
Niet van toepassing. 
Bijzonderheden
Niet van toepassing. 
Bestemming
Wonen. 
Oplevering
In overleg te bepalen. 
Status
Verkocht 

Voorzieningen

VRIJVELD: OP STEENWORP AFSTAND VAN HET STADSLEVEN
Je kunt de binnenstad letterlijk zien liggen aan de overkant. Het huis ligt dan ook op steenworp afstand van het centrum van Roermond. En dat maakt de ligging van dit huis ook zeer geschikt voor een (jong) gezin dat alle voorzieningen op korte afstand zoekt. De supermarkt, de basisschool, het NS-station, het ziekenhuis en de bakker en de slager liggen allemaal op minder dan een paar minuten fietsen. En de sportclubs, de middelbare school, het voortgezet onderwijs en het openbare zwembad op zo’n 5 minuten fietsen. Roermond is heel goed bereikbaar met de trein. Twee intercity's verbinden Roermond met Maastricht en Heerlen in het zuiden en met steden zoals Eindhoven, Den Bosch, Tilburg en Utrecht in het noorden. De treinen van Arrive verbinden Roermond ook direct met Venlo en Nijmegen.  

Spoorlaan Noord 153 is ook heel goed bereikbaar met de auto. De oprit naar de A73 (Maasbracht - Venlo - Nijmegen) en N280 (Roermond - Weert en Roermond - Dusseldorf) liggen op circa 3 tot 5 autominuten afstand. Door de centrale ligging in het wegennet zijn steden als Venlo en Sittard te bereiken in minder dan 20 minuten, Weert en Dusseldorf (ook luchthaven) in 30 minuten en Heerlen en Maastricht in zo’n 35 minuten. Eindhoven ligt op zo’n 40 minuten rijden met de auto. En jouw auto parkeer je direct voor jouw huis. De voortuin is er al voor ingericht.


Locatie

Lifestyle

 De buren
Een bonte mix van jonge gezinnen, bewoners van middelbare leeftijd en mensen die al héél lang in het Vrijveld wonen.
 Wat mag je verwachten
Een huis met de details van vroeger én de sfeer van de stad.
 Wat hoef je niet te verwachten
Geen hyper-super-de-luxe huis, maar wel de kans om het huis naar jouw smaak te maken.
 De markt
Betaalbaar: check maar eens, dit is één van de goedkoopste huizen die momenteel te koop zijn.
 Lifestyle
Young urban professional, je staat aan het begin van jouw woon- en werkcarriers.
 Je wordt verliefd op
Héél zeker de oude tegelvloer, de trap en de paneeldeuren!

Deel deze woning