Heinsbergerweg 35

Zeldzaam sfeervol, verrassend ruim én vrijstaand met een vrije achterom. 

Dit huis gemist?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief voor een overzicht van ons aanbod.

De nieuwsbriefDe woning

Heinsbergerweg 35 is in onze ogen een zeldzaam goed bewaard gebleven jaren '30 huis. Overal in huis zijn de sfeer en detailleringen van zo'n 90 jaar geleden aanwezig: of je nu voor het huis staat, in de hal bent, in de woonkamer zit, in de keuken kookt of in één van de 5 slaapkamers bent. Veel makelaars schrijven bij het minste of geringste al over authentieke details. Maar dit huis zit écht nog boordevol met originele elementen. En door de huidige bewoners is daar nog een hele snuf aan modern comfort aan toegevoegd.

Het resultaat van de mix van oud en nieuw is een huis dat voor heel veel gezinnen "all the boxes ticks". 

Of je nu op zoekt bent naar veel ruimte voor het hele gezin, naar een sfeervol huis, naar een vrijstaand huis met een leuke tuin met veel privacy, een vrije achterom én een garage of naar een huis dat heel dicht bij alle voorzieningen ligt: Heinsbergerweg 35 has it all.


Kerngegevens

Aantal slaapkamers
Perceeloppervlakte
313 m2 
Woonoppervlakte
191 m2 
Overige ruimte
32 m2 
Inhoud
867 m3 
Ligging tuin
Oosten 
Buitenruimte
circa 165m2 achtertuin 
Bouwjaar
1935 

De indeling en afwerking

ALGEMEEN
Heinsbergerweg 35 is volgens de administratie van de Gemeente Roermond gebouwd in 1935. Maar de originele bouwtekening die in blauwdruk in de hal hangt dateert van 1937... We weten dus niet exact hoe oud het huis is. Maar we weten wel zeker dat het uit de periode rond 1937 dateert. Het huis is toen ontworpen door de Roermondse architect E.H. Bremmers in opdracht van Victor Gabriels. Gabriels was leerling aan de Teeken- en Ambachtschool en is later afgestudeerd aan de Koninklijke Kunstacademie in Düsseldorf. Deze achtergrond verklaart mogelijk ook de grote aandacht voor ontwerp en detaillering in het huis en de afwerkingen in huis.

Het vrijstaande woonhuis heeft een energielabel C en dat is onder meer bereikt door het plaatsen van 13 zonnepanelen (410 Wp capaciteit per zonnepaneel), spouwmuurisolatie (aangebracht in 2021), HR++ glas, dakisolatie (aangebracht in 2023) en gedeeltelijk vloerisolatie. De eigenaar heeft veel aandacht gehad voor de verduurzaming van het huis en betaald momenteel € 200,- per maand aan voorschotbijdrage voor het verbruik van elektra, gas en water.  Ook wordt het regenwater van daken en goten in een ondergronds waterreservoir opgeslagen zodat je dit later kunt gebruiken om de tuin mee te besproeien.

BEGANE GROND
Entree met tochtportaal en meterkast (4m2)
Nog voordat je de voordeur hebt bereikt, merk je dat je een huis nadert met sfeer. Kijk maar eens naar boven naar de nok van de gevel. Daar staat al jaar en dag een Heilig Hart beeld, karakteristiek voor de woningen die in de jaren '30 rondom het Kruiswegpark zijn gerealiseerd. Maar kijk ook naar de inrichting van de voortuin, het huisnummer in art-deco-stijl of de tegels op het bordes. In en rondom het huis is bijzonder veel aandacht voor detail, historie en sfeer aanwezig. 

Als de voordeur dan eenmaal openslaat dan lijk je terug in de tijd te stappen: een tochtportaal met glas-in-lood-ramen, een betegelde lambrisering en een granito tegelvloer. De toon is direct gezet bij binnenkomst.

Hal (15m2)
Eenmaal in de hal aangekomen, springen direct weer de oude tegelvloer, de lambrisering en de originele bordestrap in het oog. Een ruime hal met toegang naar de eetkamer, de kelder, de toiletruimte en de eetkeuken aan de achterkant van het huis. Een hal die door zijn lengte ook heel goed gebruikt kan worden voor een sfeervolle aankleding. De huidige eigenaars zijn in de historie van het huis en de omgeving gedoken en die historie kun je hier in de hal ook helemaal terug zien. De hal krijgt zo een kleine museale functie over het huis en de omgeving.

Zitkamer (17m2)
De zit- en eetkamer hebben ook weer de kenmerken die we allemaal zo zeer waarderen in de jaren '30-huizen. En-suite-deuren, houten planken vloeren en haardpartijen. De zitkamer aan de voorkant heeft een ruime erker met glas-in-loodramen die voor veel lichtinval zorgt. In de erker zijn nog de originele houten rolluiken aanwezig om de zitkamer te verduisteren. In de schoorsteenmantel is een pelletkachel (gaat mee) geplaatst. het geeft je een goed voorbeeld hoe sfeervolle en warme winterdagen er hier uit kunnen zien.

Eetkamer (17m2) 
Aan de achterzijde van de woonkamer is de eetkamer gesitueerd. Met ook hier weer houten plankenvloeren, en-suite-deuren en een haardpartij. Deze haardpartij is (momenteel) niet in gebruik en vanuit de eetkamer kun je ook direct de tuin in lopen. De loopdeur met de zijlichten in de achtergevel maken ook deze eetkamer mooi licht.

Eetkeuken (10m2)
In de achterbouw van Heinsbergerweg 35 ligt de sfeervolle eetkeuken. De wit-blauwe-tegelvloer en de blauwe keukenkasten geven deze ruimte een heel eigen gevoel. Misschien dat je zelf niet zo snel een blauwe keukeninrichting zou kiezen, maar hier past hij geheel bij het huis. De keuken is ingericht met een groot professioneel kooktoestel met afzuigkap, een koelkast en een vaatwasser. 

Bijkeuken (5m2)
Een praktische ruimte met een loopdeur naar de tuin en de opstelplaats voor de wasmachine, wasdroger en boiler. De sfeervolle bruin-witte tegelvloer geeft zelfs aan de bijkeuken, die normaal gesproken vooral praktisch van aard is, ook een sfeervol gevoel mee. 

Badkamer I (3m2)
Niet groot, niet origineel, maar wel heel zeker een praktische ruimte. De badkamer is geheel betegeld en afgewerkt met een wastafel en een douche. Of je nu de tuin klaar hebt gemaakt voor de zomer of de winter of een lange tourtocht hebt gemaakt op jouw mountainbike, je hoeft niet vies het huis in want je kunt je hier goed verschonen.

Binnenplaats (26m2)
Omsloten door de eetkamer en eetkeuken tref je hier een heerlijke plek aan om op warme zomeravonden een uitgebreide BBQ te verzorgen. Door de ligging van de achterbouw is de binnenplaats een heerlijke beschutte en schaduwrijke plek. In de warme zomers wordt de binnenplaats een extra kamer in de avond. Om lekker met zijn allen de dag door te nemen, te genieten van een mooi glas wijn en heerlijk te kletsen totdat iedereen naar bed gaat. 

Tuin (circa 140m2)
Achter de binnenplaats en (nu) te bereiken met een poortje, ligt de achtertuin. In deze achtertuin staat een garage (18m2) die je via de oprit links van het huis kunt bereiken. Deze oprit links van het huis hoort niet bij het eigendom, maar is middels een zogenaamde "heersende erfdienstbaarheid" altijd te gebruiken voor de eigenaars van Heinsbergerweg 35 om in de tuin en garage te komen. Wil je geen garage in jouw achtertuin, maar wel jouw auto in de directe omgeving kunnen parkeren, dan is het mogelijk om in de parkeerkelder van een nieuw appartementengebouw aan de overzijde van de straat een eigen parkeerplaats te kopen (€ 21.500,- k.k.). Dan mag je wel de oprit nog steeds blijven gebruiken en kun je ook nog altijd achterom met fietsen en andere voertuigen. Als je elders parkeert en de berging afbreekt loopt de tuin direct vanuit de binnenplaats helemaal door te laten zonder onderbreking van bestrating en oprit. Achter de garage / berging ligt namelijk nog een heerlijk sfeervolle tuin met een pergola. Een perfecte plek voor een ligbedje om in de middag heerlijk in de zon te liggen met een goed boek. Niemand die je hier ziet.

De garage / berging is een ideale plek voor het parkeren van een oldtimer of de stalling van fietsen, tuingereedschappen en tuinmeubilair. 

EERSTE VERDIEPING
Bovenhal met toiletruimte (13m2) 
Een ruime bovenhal verbindt alle slaapkamers met de badkamer én de tweede verdieping. Hoe kan het haast anders dat ook de bovenhal een bijzonder sfeervolle ruimte is? De toiletruimte is eenvoudig maar praktisch. Want ook logées kunnen de separate toiletruimte gebruiken en zo heeft iedereen zijn privacy. 

Slaapkamer I (10m2)
De kleinste slaapkamer is aan de achterkant van het huis gelegen. Afgewerkt met een houten planken vloer is dit nu een heerlijke kinderkamer. Maar misschien wordt dit bij jou wel een werkkamer of een kamer voor jouw hobby? Je hebt kamers genoeg in huis, dus we zijn wel benieuwd welke invulling jij aan deze kamer zou geven. 

Slaapkamer II (17m2) 
De tweede slaapkamer is de grootste slaapkamer van de eerste verdieping. Uiteraard ook afgewerkt met een houten planken vloer en een originele inbouwkast. Vroeger stonden de slaapkamers vaak ook met een "interne" deur met elkaar in verbinding. Dat is hier bij slaapkamer II ook het geval. Je kunt vanuit slaapkamer II direct in slaapkamer III lopen zondar dat je eerst de bovenhal in moet lopen. Handig voor als je een heel grote kleedkamer wilt realiseren. 

Slaapkamer III (16m2)
Vergelijkbaar met slaapkamer II is de derde slaapkamer ook afgewerkt met een houten planken vloer en een inbouwkast. En we schreven al dat er -behalve vanuit de hal- ook een deur direct tussen slaapkamer II en III is. Mocht je nu kinderen hebben die nog klein zijn en dicht bij jou willen slapen, dan hebben ze hier hun eigen kamer en zijn ze met de deur open toch direct bij jou. De derde slaapkamer wordt nu als thuiswerkplek gebruikt. 

Badkamer (8m2)
De badkamer is niet hypermodern maar wel compleet én lekker licht. De badkamer is voorzien van een ligbad, douchecabine en een nette wastafel. Hier hoef je niet direct mee aan de slag, dit is misschien meer een klus voor op termijn. En misschien ben je ook wel helemaal tevreden met deze badkamer. Er zit immers alles op en aan. 

TWEEDE VERDIEPING
Bovenhal (4m2)
De bordestrap leidt door naar de tweede verdieping. Met op het bordes nog een handige bergruimte. Voor spullen die je uit het zicht wilt bewaren, maar wellicht wel iets vaker nodig hebt? 

Slaapkamer IV (27m2)
De ruimste kamer in het huis die je ook kunt gebruiken als tweede woonkamer, TV-kamer / thuisbioscoop, speelkamer, gameroom of toch als XL-slaapkamer? Door het dakraam en de twee ramen in de zij-gevel is de vierde slaapkamer ook een lichte kamer. De afwerking is als vanzelfsprekend sfeervol. In de slaapkamer is een vlizotrap aanwezig om de bergzolder op de derde verdieping te bereiken. 

Slaapkamer V (10m2)
De slaapkamer onder het Heilig Hart-beeld in de voorgevel is een mooie kinderkamer of werkkamer. Ook deze kamer is afgewerkt met een plankenvloer. In een ruime muurkast is de c.v.-combi-opstelling (eigendom, november 2014) geplaatst.

DERDE VERDIEPING 
Bergzolder (4m2)
In cijfers een kleine bergzolder. Maar dat is de ruimte met een hoogte van minimaal 1,50 meter of meer. Het oppervlakte dat lager is dan 1,50 meter is nog ruim 32m2 groot. En omdat je hier toch alleen maar spullen hoeft te bewaren voor niet-dagelijks gebruik zoals jouw oude schoolboeken of oude kleding, is dit een fijne bergzolder die precies dat doet waarnaar hij vernoemd is: bergen. 

SOUTERRAIN
Provisiekelder I (16m2)
Met een hoogte van 1,90 meter zijn de kelders van Heinsbergerweg 35 heel praktische ruimtes. De meeste mensen kunnen hier met gemak staan, dus je zult de kelders ook goed kunnen gebruiken voor functies die geen daglicht maar wel hoogte nodig hebben. Voor de bokszak, een gameroom of toch die lang begeerde wijnkelder? Je hebt immers twee kelders -zie hierna- dus je kunt nog kiezen wat je met de kelders gaat doen. 

Provisiekelder II (10m2)
Iets kleiner dan de eerste provisiekelder, maar net zo hoog. Wij zijn ook hier benieuwd hoe jij de kelder zult gebruiken. Maak je er een opslagruimte van voor koffers, wintersportspullen en kerstversieringen of geef je de ruimte toch een meer praktische invulling?

Overige gegevens

Vraagprijs
€ 565.000,- k.k. 
Onderhoud
Zeer goed. 
Bijgebouwen
Garage / berging (18m2) 
Bijzonderheden
Mogelijkheid om een extra parkeerplaats te kopen (€ 21.500,- k.k.) in een aan overzijde gelegen parkeerkelder. 
Bestemming
Wonen. 
Oplevering
In overleg. 
Status
Verkocht 
Servicekosten
Niet van toepassing. 
Energielabel
C. 

Voorzieningen

KAPEL IN 'T ZAND: CENTRAAL IN DE STAD, MAAR OOK DICHTBIJ DE NATUUR
De Heinsbergerweg is het verlengde van de straat die iedereen in Roermond wel kent: de Kapellerlaan. Een oude laan die de binnenstad verbindt met de kerk Kapel in 't Zand. Deze kapel is tevens de naamgever van de buurt om deze kerk heen. En als je dan bij de Kapel in 't Zand nog even doorfietst, dan kom je op de Heinsbergerweg. Een doorgaande weg met aan beide zijden veel huizen uit het begin van de twintigste eeuw. En die oude geveltjes geven de straat ook echt zijn eigen signatuur. Hier zijn nauwelijks gevels die hetzelfde zijn als bij de buren. En de huizen variëren ook allemaal in grootte. 

De woonwijk Kapel in 't Zand wordt gekenmerkt door een heel divers woonkarakter. Je vindt er aan de Parklaan de grote, statige herenhuizen en in de omliggende straten zoals de Herderstraat, de Scheidingsweg en de Pastoor Peutestraat de charmante woningen uit de jaren twintig en dertig van de vorige eeuw. Daarmee is er voor elk iets wils in deze wijk. Het monumentale Kruiswegpark is een oase van rust en wat je wellicht niet zul weten, is dat je hier ook dichtbij de oevers van de Roer woont: een heerlijk plekje om te wandelen. Of met de kids te gaan spelen: want er ligt ook een mooie grote speeltuin. 

Wil je ’s avonds even snel een hapje gaan eten? Dan is Restaurant Parkzicht -twee keer om de hoek- een echte aanrader. De naam doet het niet vermoeden, maar dit is volgens ons echt het beste Italiaanse restaurant in Roermond. Wat wij altijd bestellen? We beginnnen met de vitello tonnato, daarna een rissoto con funghi tussendoor en als secondo piatti een pizza diavola….mmmhh!

Op korte afstand, volgens Google Maps 9 minuten fietsen en 25 minuten lopen naar het Munsterplein, ligt de binnenstad met al haar winkels, restaurants en terrassen.
Dit is dus een complete locatie om heerlijk te wonen met alle voorzieningen binnen handbereik. En maak jij je zorgen waar een tweede auto te parkeren? Dan is het goed om te weten dat we aan de overkant, onder Heinsbergerweg 12, nog een parkeerplaats in een parkeerkelder te koop hebben. Zo heb je altijd genoeg plaats om jouw auto's  te parkeren. 

Ben je voor jouw werk veel onderweg met de trein? Dan zit je hier ook goed, want twee intercity's verbinden het NS-station in Roermond (op 7 minuten fietsen van Heinsbergerweg 35) met Maastricht en Heerlen in het zuiden en met steden zoals Eindhoven (Brainport-regio), Den Bosch, Tilburg en Utrecht in het noorden. De treinen van Arriva verbinden Roermond ook direct met Venlo en Nijmegen. Supercentraal dus en overal dichtbij.

En wat te denken van alle scholen op korte afstand? Heb je nog kleine kinderen, dan ligt de basisschool Synergie letterlijk om de hoek. Als de bel gaat en de kinderen beginnen dan te rennen, dan staan ze nog op tijd in de school. Zijn jouw kinderen al wat groter en gaan ze naar het middelbaar onderwijs dan is ROER College Schöndeln op 1,1 kilometer afstand ligt. Dus de scholen, het intercitystation en de hele binnenstad liggen allemaal op net iets meer of minder dan 1 kilometer afstand. Dat noemen we supercentraal!  


Locatie

Lifestyle

 De buren
Een mix van (jonge) gezinnen, ondernemers en mensen in de bloei van hun leven.
 Wat mag je verwachten
Een pareltje: één van de meest sfeervolle huizen die we de laatste jaren verkocht hebben.
 Wat hoef je niet te verwachten
Een dertien-in-een-dozijn huis, want dat is dit zeker niet.
 De markt
Mooie woningen worden steeds schaarser, de markt droogt op.
 Lifestyle
werkweek, genieten in het weekend met de kinderen.
 Je wordt verliefd op
Wij denken op alles in dit huis...wij althans wel.

Deel deze woning