Gevaren 21

Sfeervol wonen aan de rand van Swalmen met een vrije achterom.

Dit huis gemist?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief voor een overzicht van ons aanbod.

De nieuwsbriefDe woning

Maar heel af en toe komen dit soort huizen te koop. Plekjes waar je méér dan 100 jaar charme vindt, die vervolgens ook nog eens betaalbaar zijn én een ruime achtertuin hebben. Meestal hebben huizen van deze leeftijd in Swalmen nog heel wat opknapwerk nodig en komen er nog allerlei extra kosten bij. Dit is bij Gevaren 21 niet het geval. Hier kun je gaan wonen zonder grote klussen, want de verkoper heeft het huis al voorzien van alle sfeer en charme die je in huis wilt hebben.

Wat ook opvalt als je voor Gevaren 21 staat, is dat het huis op het eerste oog een klein huisje lijkt. Maar wat je niet ziet, is dat er aan de achterkant nog een hele uitbreiding is op de begane grond én de eerste verdieping. Dat is één van de verschillen tussen Gevaren 21 en 4 van de andere huizen in dit rijtje. Door deze uitbreiding heb je hier drie ruime slaapkamers en een grote badkamer. Maar er is nog een verschil met de andere huizen. 

Bij een tussenwoning denk je waarschijnlijk al snel aan dat je door het huis naar de tuin moet met alles. Maar ook dat is niet het geval. Er is een vrije achterom om zo met fietsen, vuilcontainers, tuingereedschappen en dergelijke direct in de tuin te komen. Dat kunnen nog alle bewoners van dit rijtje, horen wij jou denken. Nee, het grote verschil met de andere huizen is dat de tuin bijna 20 meter diep is. En dat hebben ze niet allemaal. Hier geniet je echt van al het groen en de heerlijke privacy die je hebt. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om in de zomer buiten te eten op het terras aan de woonkamer, maar je kunt ook kiezen om achterin de tuin te gaan eten. Zoveel keuzes heb je meestal niet bij huizen in deze prijsklasse.


Kerngegevens

Aantal slaapkamers
Perceeloppervlakte
243 m2 
Woonoppervlakte
120 m2 
Overige ruimte
15 m2 
Inhoud
478 m3 
Ligging tuin
Zuidoosten 
Buitenruimte
Achtertuin (circa 125m2) 
Bouwjaar
1908 

De indeling en afwerking

ALGEMEEN
Gevaren 21 is gebouwd in 1908. Dus al 115 jaar geleden. We proberen ons voor te stellen hoe de omgeving er toen uit zag... waarschijnlijk maar een paar huizen in de buurt. En voor de rest weilanden of misschien een kleine fabriek die buiten het dorp stond. En een rijksweg naar Roermond. Zou het er zo ongeveer uitgezien hebben? Hoe anders is dat nu? 

Gelukkig is de gevel nog heel erg goed intact en is er niet al te veel veranderd in de rijke historie van het huis. Dat zorgt er anno 2023 voor dat je een huis hebt dat je graag wilt laten zien. Want de sfeer spat al van de voorgevel af. En dan denk je "een oud huis, dat zal wel niet warm te krijgen zijn"? Gelukkig is het huis qua techniek wel met zijn tijd meegegaan. De cv-ketel is in 2014 nog een keer vernieuwd en de groepenkast is in 2022 nog uitgebreid voor de zonnepanelen (8 stuks) en de airconditioning. Het resultaat is dat het huis een energielabel C heeft. Dat is voor een huis van deze leeftijd een goede score. Het grootste gedeelte van het huis is afgewerkt met kunststof kozijnen met dubbel glas. Er zijn in de achterbouw nog een paar houten kozijnen zoals de openslaande deuren naar de tuin. De slaapkamers hebben allemaal rolluiken. Licht en warmte kun je hierdoor buiten houden. 

BEGANE GROND
Entree / hal (10m2)
Een klein paadje vanuit de straat omhoog komt uit bij de voordeur. En dan achter die voordeur een lange hal van bijna 8 meter met een visgraatvloer en de originele bordestrap naar de eerste verdieping. Je voelt hier direct de sfeer die je overal in huis terugvindt. 

Woonkamer (31m2)
Een heerlijke kamer om te zitten, eten of om helemaal niks te doen. Bij binnenkomst in de woonkamer vallen drie dingen direct op: de oude eiken balk, de sfeer én het hoogteverschil tussen de voor- en achterkamer. Door het kleine hoogteverschil (twee treden) heb je ook direct een visueel verschil tussen de zitkamer (17m2) en de eetkamer (14m2). 

In de zitkamer aan de voorkant heb je drie lange ramen waardoor je vanaf de bank lekker naar buiten kunt staren. Dan zie je iets verderop het verkeer op de Rijksweg voorbij rijden. Maar misschien lig je lekker op de bank om een boek te lezen, je netflixt wat of kijkt naar een spannende sportwedstrijd of romantische film op TV. Je hebt in de woonkamer ruimte genoeg om een grote hoekbank neer te zetten. En je hebt ook wanden genoeg om een grote TV op te hangen of misschien wel juist een mooie wanddecoratie.  

Twee treedjes lager staat jouw eetkamertafel. Voor lange dineertjes, zaterdagse lunches of goede gesprekken. Bij mooi weer de deuren naar de tuin open waar je achterin de tuin de kinderen ook goed kunt zien spelen. De ruimte is ervoor, de invulling is aan jou. De eetkamer en zitkamer hebben een visgraatvloer die de sfeer helemaal compleet maakt.

Keuken (11m2)
De keukenruimte ligt in de achterbouw waarover we al eerder schreven. Hier vallen de zwart-wit-geblokte tegelvloer, de gouden kraan en het marmerlook-werkblad direct op. De keuken is met zijn afmeting van 3.55 x 3,06 lekker ruim. Je heb hier ruimte voor een kleine ontbijtbar waar je 's avonds ook goed kunt zitten als jouw partner hier aan het koken is. Dan neem je samen de dag door voor het eten. De L-vormige keuken is voorzien van de navolgende apparatuur: 5-pits-gaskookplaat, afzuigkap, oven en koelkast. Als je hier staat de koken kun je vanuit het raam ook contact houden met het terras dat direct aan de woonkamer grenst. 

Portaal met toiletruimte en wasruimte (7m2)
Direct achter de keuken kun je achterom het huis binnenkomen. Een portaal met een zwart-wit-geblokte tegelvloer waar de kinderen hun vieze schoenen uit kunnen doen...handig toch voordat ze ermee door het hele huis lopen? Aan het portaal ligt ook de toiletruimte en de wasruimte. Zo kan ook de vieze was direct de wasmachine in bij binnenkomst in het portaal. In de wasruimte hangt ook de c.v.-ketel (bouwjaar 2014, eigendom). 

Achtertuin (circa 125m2)
De achtertuin begint smal en loopt dan achter het huis breed uit. Door de openslaande deuren vanuit de woonkamer heb je hier eerst een terras dat beschut ligt. Met ruimte voor een tuintafel met 4,6 of 8 stoelen. Je kunt hier genoeg mensen uitnodigen om te BBQ-en. Aan de achterkant loopt de tuin dan een stuk breder uit naar een breedte van ongeveer 7 tot 8 meter. De "brede" achtertuin is ongeveer 15 meter diep. We schreven eerder al dat je hier een heel goede privacy hebt, dus alle plek om lekker te zonnen. Of een speeltoestel voor de kinderen? De tuin is bereikbaar via een achteringang en in de tuin staat een eenvoudige tuinberging (15m2). Misschien breek je de berging af en maak je hier nog een extra terras? Want dit terras ligt dan helemaal vrij in de middag- en avondzon zodat je optimaal en maximaal kunt genieten van ieder zonnestraaljte in jouw tuin. 

EERSTE VERDIEPING
Bovenhal 
Een ruime bovenhal. Zo ruim dat er zelfs een extra kleedkast op past. In het plafond zit een mangat naar de vliering op de tweede verdieping. De vliering is klein en niet heel gemakkelijk bereikbaar. Dus wij denken dat je eerder de kelder zult gebruiken om al jouw spullen op te slaan. 

Slaapkamer I (14m2)
Alledrie de slaapkamers hebben een dakkapel. Maar de slaapkamer aan de achterkant heeft als extraatje ook nog een airconditioning én een wastafel. De slaapkamer is afgewerkt met de originele plankenvloer. De slaapkamer heeft hiermee sfeer en comfort. 

Slaapkamer II (15m2)
De ruimste slaapkamer ligt aan de voorkant. Ook in deze slaapkamer een dakkapel met rolluiken. En ook deze slaapkamer is afgwerkt met de originele plankenvloer. Door de keuze voor het behang en de lichtroze wanden is dit een echte meidenkamer. Als je hier toch als meisje mag slapen, dan moet je je wel een prinsesje voelen. 

Slaapkamer III (6m2)
De kleinste slaapkamer is nu de babykamer. Ook deze slaapkamer heeft - net zoals de andere twee slaapkamers- een dakkapel met een rolluik en is afgewerkt met de originele plankenvloer. De kamer is niet groot, maar perfect geschikt als babykamer, kleedkamer of kantoor. 

Badkamer (10m2)
En last, but definitely not least is de ruimte voor de badkamer. De badkamer ligt boven de keuken, het portaal, de toilet- en wasruimte op de begane grond en is hierdoor erg ruim. Vervolgens is de badkamer in 2013 ook nog helemaal up-to-date gemaakt zodat je hier een mooi eigentijdse badkamer hebt. Ook in de badkamer een grote dakkapel, die hier bovenal de dakschuinte moet opvangen. In de badkamer heb jij alle ruimte voor jouw persoonlijke verzorging met een ruime inloopdouche, een ligbad, een wastafel en een zwevend toilet. Op de vloer ligt een tegelvloer met vloerverwarming. En dan heb je tussen het ligbad en de inloopdouche een radiator om jouw handdoeken te drogen. Handig hè? 

KELDER
Berging / provisiekelder (17m2)
De reden voor de verhoging van de zitkamer is de hoogte van de kelder. Destijds slim bedacht bij het ontwerp van dit huis was de verhoging van de voorkamer (zitkamer) waardoor er in de kelder een ruimte ontstond met een hoogte van 1,87m1. Hierdoor kun je de kelder ook goed gebruiken om spullen op te bergen. Maar let wel op, een kelder, en zeker een kelder die ouder dan 100 jaar is, kan altijd een beetje vochtig zijn. Dus zet geen boeken of dozen op de grond maar gebruik stellingkasten of kleine verhogingen als je persé dozen op de grond wilt zetten.
 

Overige gegevens

Vraagprijs
€ 275.000,- k.k. 
Onderhoud
Goed. 
Bijgebouwen
Buitenberging (15m2) 
Bijzonderheden
Niet van toepassing. 
Bestemming
Wonen. 
Oplevering
In overleg. 
Status
Verkocht 
Energielabel
C. 

Voorzieningen

SWALMEN: EEN DORP BINNEN ROERMOND, MAAR EIGENLIJK NET ERBUITEN
Sinds 2007 maakt Swalmen onderdeel uit van de Gemeente Roermond, maar ligt eigenlijk net buiten Roermond. Want de stad en het dorp worden ondermeer gescheiden door de weilanden, bossen en landerijen ten zuiden van Swalmen. Hierdoor heeft Swalmen -ondanks het naambordje aan de rand van het dorp- toch zijn eigen identeit en cultuur weten te behouden en is het wellicht wel één van de groenste gedeelten van de Gemeente Roermond.

In deze bossen is het heerlijk wandelen en met de fiets door de landerijen langs de oude herenboerderijen en Kasteel Hillenraed is wellicht een leuk uitstapje voor een luie lommerrijke zondagmiddag. Swalmen heeft een zéér rijk verenigingsleven en in de dorpskern kun je als bewoner van Swalmen al jouw boodschappen doen met onder meer een supermarkt, kantoorboekhandel, doe-het-zelfzaak, fietsenwinkel. In Swalmen vind je ook verschillende cafés en restaurants waarbij de cafés nabij de bosrand wellicht de meest bekende zijn voor mensen die niet in Swalmen wonen. Na een lange wandeling door het bos -onderdeel van Nationaal Park de Meinweg- eet je hier een heerlijke uitsmijter of drink je even iets om weer op adem te komen. Maar er is meer in Swalmen. In de warme zomer kun je lekker verkoelen in het familiebad De Bosberg. En ben je een race-liefhebber? Dan zijn de officiële Max Verstappen-store en het kartcentrum een must en altijd dichtbij. 

Richt jij je toch meer op de stad? Dan is het goed om te weten dat je hier aan de zuidrand van Swalmen woont. Met 10 minuten fietsen (minder dan 5 autominuten) sta je op het Retailpark Roermond met heel grote namen zoals Decathlon, MediaMarkt, Albert Heijn (XL), Instersport Megastore, Toychamp XL, Action, JYSK, Burger King en Kentucky Fried Chicken.

Vanwege de ligging aan de zuidrand van Swalmen is de bereikbaarheid van Gevaren 21 ook heel erg goed. Met goede verbindingen naar Noord- en Zuid-Limburg, België, Duitsland en Zuid-Oost-Brabant kun je hier alle kanten op. Op zo'n 4 kilometer afstand ligt de op- en afrit van de autosnelweg A73 (Nijmegen - Roermond - Maasbracht) die in directe verbinding staat met de autosnelweg A2 (Maastricht - Amsterdam) en de BAB52 (Roermond - Düsseldorf). Alle grotere steden zoals Maastricht, Eindhoven, Düsseldorf (Airport) zijn binnen 30 tot 40 autominuten bereikbaar.


Locatie

Lifestyle

 De buren
Steeds meer mensen uit Roermond kopen in Swalmen want de huizen zijn hier nog betaalbaar en de voorzieningen heel compleet.
 Wat mag je verwachten
Sfeervolle (winter)dagen in huis, lange zwoele (zomer)avonden in de tuin.
 Wat hoef je niet te verwachten
Geen standaard twee-onder-één-kap-huis zoals ze overal staan.
 De markt
Betaalbaar: in Swalmen koop je nog een huis voor minder dan € 300.000,-. Dat is in Roermond bijna niet meer te doen.
 Lifestyle
Je staat aan het begin van alles: jouw eerste woning, jouw eerste kind, jouw eerste echte baan.
 Je wordt verliefd op
De sfeer en charme die hier overal aanwezig is.

Deel deze woning