Lindanusstraat 31

Licht, lichter, lichtst of toch liever ruim, ruimer, ruimst? 

De woning

Een verrassend ruim loft met een groot dakterras in hartje stad. Met zijn hoogte, ruimte en fantastische lichtinval heb je hier alle plek voor jouw creativiteit. Of zoek je juist een echt groot appartement om al jouw woonwensen te realiseren? Bij MKLRS. hebben we al veel huizen gezien, maar we hadden nog nooit een loft gezien dat zo licht is, zo ruim is én ook nog eens zo'n groot dakterras heeft. Het maakt niet uit of je nou een heel lichte ruimte zoekt om lekker te wonen of een heel grote ruimte voor jou, jouw gezin of je werk. Lindanusstraat 31 has it all. 

Bij de transformatie in 2016 / 2017 van dit voormalige tekenlokaal is gekozen voor een eenvoudige maar comfortabele afwerking. Geen grote ingrepen, maar juist de ruimte an sich als uitgangspunt voor de transformatie. Het resultaat is dat je nu een joekel van een woonruimte hebt met maar liefst 10 (!) grote ramen op rij die uitkijken op de binnenplaats van het voormalige Ck-Theater. Door te kiezen voor de realisatie van een beperkt aantal vertrekken, is de woonruimte met een footprint van 164m2 nagenoeg geheel intact gebleven. Hierdoor blijft een zee van ruimte over om heerlijk in te wonen. De gekozen eenvoud geeft jou nu de mogelijkheid om verder te werken met de huidige indeling of juist om jouw eigen woonplek helemaal from scratch te gaan realiseren.

Centraler én rustiger dan Lindanusstraat 31 kun je in Roermond haast niet wonen: je woont achter de Markt en hebt alle voorzieningen echt binnen handbereik.


Kerngegevens

Aantal slaapkamers
Perceeloppervlakte
niet van toepassing. m2 
Woonoppervlakte
201 m2 
Inhoud
948 m3 
Ligging tuin
Zuiden 
Buitenruimte
52m2 dakterras (in twee delen) 
Bouwjaar
1864, getransformeerd in 2016 / 2017 

De indeling en afwerking

Algemeen
Ooit een hogeschool, later een theater met alle soorten van kunstopleidingen en nu een woongebouw. Het voormalige Ck-Theater ligt ingeklemd tussen de Jesuitenstraat en de Lindanusstraat en is een schoolvoorbeeld van een succesvolle transformatie. Het monumentale karakter van het gebouw met haar binnenplaats is helemaal intact gebleven, maar achter de voordeuren van ieder appartement schuilt hier een heel ander huis. Want iedereen heeft hier tijdens de transformatie zijn geheel eigen domein kunnen realiseren. Het resultaat: geen enkel huis dat op elkaar lijkt. Met allemaal de modernste voorzieningen en een eigentijds afwerking. 

BEGANE GROND
Vanuit de Lindanusstraat bereik je het geheel omheinde voorterrein met twee monumentale bomen en de parkeerplaatsen. Lindanusstraat 31 heeft een eigen parkeerplaats (meerprijs € 20.000,-) op dit terrein. De parkeerplaats is te koop, maar hoef je niet per sé te kopen. Als je graag met de fiets door de stad gaat, dan is een parkeerplaats misschien wel overbodig. 

Eenmaal binnen in het complex valt vooral het monumentale karakter op: hoge gangen met een fenomenale lichtinval, plavuizenvloeren, oude trappartijen en een grote binnenplaats met een monumentale boom. Onder het oude theater heeft iedereen zijn eigen (fiets)berging. Uiteraard Lindanusstraat 31 ook. De fietsbergingen zijn ook bereikbaar vanuit de Jesuitenstraat, wel zo praktisch. In het complex zijn ook twee liften aanwezig. Eén van de liften stopt bijna naast de voordeur van Lindanusstraat 31. Praktisch als je minder goed ter been bent of met zware spullen moet slepen. 

EERSTE VERDIEPING
Entree / hal (6m2)
Als je uit de lift komt (of je hebt de monumentale trap genomen) sta je al bijna bij de voordeur van Lindanusstraat 31. Bij binnenkomst valt je direct op hoe bijzonder dit loft is. Want je ziet direct de hoogte, de ruimte, het licht en het uitzicht....en waarschijnlijk ben je dan ook direct verkocht.   

Woonkamer (94m2) 
Met een woonkamer van ruim 13 meter diepte en 7 meter breedte is er volgens ons geen zitmeubel dat hier niet moet passen. Dus laat die grote hoekbank maar komen. Hier heb je alle plek om je lekker uit te leven. Dit is waarschijnlijk de grootste woonkamer die momenteel in Roermond te koop is. Er zijn appartementen te koop die in het totale oppervlakte kleiner zijn en dan een woonkamer, twee slaapkamers, een badkamer en een keuken hebben. 

Keuken (33m2)
Met een breedte van net geen 3.50 meter heb je hier plek voor een lange tafel met veel zitplekken. En dan grenzend aan de eettafel een keuken met een kookeiland? De huidige keuken is eenvoudig afgewerkt maar een keukenontwerper met creativiteit zal zijn vingers aflikken van deze ruimte. Ook gezien de heerlijke lichtinval waardoor het onmogelijk is om een keuken te realiseren die te donker is. Aan tafel én in de keuken beleef je toch meestal de mooiste uren met elkaar. 

Bijkeuken / berging (7m2)
Een praktische ruimte direct grenzend aan de keuken. Want hier kun je jouw wasmachine, wasdroger, stofzuiger en allerhande huishoudelijke apparaten opbergen. Zodat deze niet in het zicht staan. In de berging is tevens de opstelplaats van de c.v.-combi-opstelling en de unit mechanische ventilatie. 

Slaapkamer (13m2)
In de "box" die voor de huidige eigenaar is gerealiseerd achter de ruimte voor de keuken ligt onder meer de slaapkamer. Een geheel omsloten ruimte waar momenteel geen daglicht binnenkomt. Een must voor als je niet kunt slapen met daglicht. De slaapkamer bereik je via een kleine hal met toiletruimte. Met een kleine ingreep kun je er voor zorgen dat er indirect daglicht in de slaapkamer komt. 

Hal met toiletruimte (4m2)
De "box" die we hierboven al omschreven bereik je via een klein halletje met daarin ook de moderne toiletruimte.

Badkamer (8m2)
Een moderne en complete badkamer: afgewerkt met een ligbad, wastafel en douchecabine is dit een mooie ruimte voor jouw persoonlijke verzorging. De maatvoering is ruim en de afwerking is eigentijds en compleet.

Dakterras (52m2 in totaal)
Een heerlijk dakterras, we kunnen het niet anders omschrijven. Het dakterras is nu nog een "onbeschreven blad" en geeft jou letterlijk alle ruimte om hier jouw eigen tuin in hartje stad te realiseren. De totale buitenruimte bestaat uit een klein balkon (6m2) direct grenzend aan jouw keuken. Een loopbrug (7m2) leidt vanuit dit balkon naar het dakterras (39m2). Het balkon, de loopbrug en het dakterras maken onze creatieve geest direct wakker en we zien hier tal van mogelijkheden. We zijn dan ook benieuwd wat jij met deze ruimte zou doen. 

Het kleine balkon aan de keuken als jouw balkon voor een koffiemomentje? En het grote dakterras om te chillen, zonnen en met zijn allen te eten? Er is plek genoeg en er zijn mogelijkheden genoeg. 

Vide / slaapkamer II (38m2)
Een trap in de woonkamer komt uit op de grote vide. We kennen voorbeelden in het voormalige Ck-Theater waar de vide is ingericht als een slaapkamer. Daarom noemen we de vide liever een slaapkamer. Met 38m2 heb je hier veel ruimte voor jouw bed en kleedkamer. Misschien maak je hier nog wel een badkamer en-suite? Of wordt dit jouw werkplek aan huis? 

Overige gegevens

Vraagprijs
€ 300.000,- k.k. 
Onderhoud
Goed. 
Bijgebouwen
Berging (6m2) 
Bijzonderheden
Eigen parkeerplaats separaat te koop (€ 20.000,- k.k.). 
Bestemming
Wonen. 
Oplevering
In overleg / per direct 
Status
Verkocht 
Servicekosten
€ 405,69 per maand. 
Energielabel
Niet van toepassing (Rijksmonument). 

Voorzieningen

STADSLEVEN: ALLE VOORZIENINGEN BINNEN HANDBEREIK EN BEREIKBAARHEID  
Lindanusstraat 31 ligt in het hart van Roermond. Twee supermarkten, de bakker, de slager en de groenteboer liggen allemaal binnen handbereik. Het NS-station op zo’n 5 minuten lopen. Hotspots zoals Bagels & Beans, IJssalon Clevers, het Designer Outlet Center en de Roerkade met zijn leuke cafés en restaurants liggen om de hoek….. en wat te denken van H&M op minder dan 2 minuten lopen?  

Of jij nu een foodlover, fashionista of een urban professional bent, wonen in de stad heeft veel voordelen. Dit is het echte stadsleven. De autoweg N280 (Roermond - Dusseldorf, 25 autominuten) ligt ook om de hoek en op zo’n 2 minuten rijden kom je op de afslag van de A73 waardoor Venlo (iets meer dan 15 minuten), Sittard (20 minuten) en Heerlen en Maastricht (35 minuten) heel goed bereikbaar zijn.

Dit is écht een plekje voor stadsmensen in hart en nieren. Midden in de stad, op zo’n 150 meter van de Markt en de kathedraal. Je kunt op zaterdagmorgen bijna het geroezemoes van de markt horen, terwijl jij lekker op jouw terras geniet van een kop koffie, verse broodjes en dat heerlijke uitzicht.


Locatie

Lifestyle

 De buren
Stadsmensen: met een voorliefde voor oude gebouwen en niet vies van de dynamiek van de binnenstad.
 Wat mag je verwachten
Alle ruimte om een thuis op jouw maat en naar jouw smaak te realiseren zonder concessies.
 Wat hoef je niet te verwachten
Een standaard appartement in een doorsnee appartementencomplex.
 De markt
De binnenstad is prijzig. Maar Lindanusstraat 31 heeft veruit de laagste prijs per vierkante meter wonen. Reken maar eens uit...
 Lifestyle
Urban professionals: harde werkers doordeweeks, genieters in het weekend.
 Je wordt verliefd op
De lichtinval en het dakterras.

Deel deze woning


Dit huis gemist?

Meld je aan voor onze nieuwsbrief voor een overzicht van ons aanbod.

De nieuwsbrief